У Києві відкриється найбільша станція сортування сміття

У Києві розпочинає роботу станція сортування сміття «No Waste Recycling Station». Про це на сторінці у Facebook повідомляє «Україна без сміття».

Сюди можна приносити вже відсортоване сміття для переробки, або сортувати відходи на місці. На станції встановлено 20 контейнерів для упаковки, одягу, дрібної електроніки та батарейок. Кияни також можуть приносити речі та книжки для обміну.

Організатори зазначають, що поки не сплачуватимуть гроші за відсортовані матеріали. Витрати на організацію цього простору планують відшкодовувати за рахунок продажу зібраної вторинної сировини. Протягом трьох місяців буде з’ясовано, скільки вторсировини збирається на пункті, про шо обіцяють публічно прозвітувати.

За підрахунками, для того, щоб станція не залежала від зовнішнього фінансування, потрібно, щоб у ній щомісяця збиралося: 1 т паперу, 0,3 т РЕТ пляшки, 0,1 т HDPE пластику, 1 т скла, 0,1 т жерсті, 0,05 т алюмінію. Якщо показники збору будуть більшими, ініціатори обіцяють запровадити мотивувальну преміальну систему.

Центр розташований на вулиці Михайла Максимовича, 8 (заїзд із Охтирського провулку). Він працюватиме в будні з 14:00 до 20:00, а у
вихідні з 10:00 до 14:00.

Детальніше про те, як правильно підготувати сировину, щоб відсортувати її на станції, можна дізнатися на сайті.

екологія сміття сортування сміття вторсировина

Знак гривні
Знак гривні