Примус до вбивства інших полонених, вербування на крові. СБУ систематизувало тортури полонених у Л/ДНР

Служба безпеки України опитала понад 1400 військовослужбовців, які побували в полоні бойовиків в ОРДЛО: майже всіх їх окупанти катували. Про це на брифінгу повідомив керівник апарату СБУ Олександр Ткачук, говорячи про результати роботи військової контррозвідки, - передає Ліга.Нет.

Представник Служби нагадав, що кілька місяців тому розпочато роботу зі збору свідчень заручників, звільнених з полону терористів з ОРДЛО.

"Нами було опитано більше 1400 військовослужбовців, і більшість з них свідчили про те, що в більшій чи меншій мірі до них застосовувалися тортури. І змушували їх переходити на бік ворога, і примушували до співпраці з російськими спецслужбами", - зазначив він.

За словами Ткачука, найбільшу жорстокість терористи проявляли до українських розвідників, десантників, артилеристів і бійців добровольчих батальйонів.

"В основному до наших хлопців застосовувалися такі види тортур, як ампутація кінцівок та інших частин тіла, удушення через блокування дихальних шляхів водою або за допомогою протигаза, ураження електрострумом, опіки хімічними кислотами, прасками, примус під загрозою смерті до вбивства інших полонених, або так зване вербування на крові; побиття гумовими палицями, металевими прутами, прикладами автоматичної зброї. Залишення без їжі протягом декількох днів і розміщення в положенні стоячи в ямах", - розповів він.

Скріншот відеозапису

ДНР і ЛНР - терористичні організації, які захопили за підтримки Російської Федерації частину Донецької та Луганської області України. Обидві організації створені, фінансуються і утримуються Росією, звідки, крім іншого, терористи отримують бойовиків, інструкторів, а також важку техніку, зброю, боєприпаси та паливо.

війна окупація росія

Знак гривні
Знак гривні