Росія продовжує арештовувати членів міжнародної ісламської політичної організації «Хізб ут-Тахрір»

29 листопада суд у російському Санкт-Петербурзі засудив до 16 років ув’язнення члена забороненої в Росії організації «Хізб ут-Тахрір».

29 листопада суд визнав Дмитра Михайлова винним в організації осередку «Хізб ут-Тахрір» у Петербурзі, - передає "РадіоСвобода".

Михайлов визнав себе винним.

Від 2014 року дев’ятеро людей, пов’язаних із «Хізб ут-Тахрір», були арештовані і засуджені в Санкт-Петербурзі. Більшість із них отримали тривалі терміни ув’язнення.

Джерело фото - РадіоСвобода

Представники міжнародної ісламської політичної організації «Хізб ут-Тахрір» називають своєю місією об’єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що піддаються несправедливому переслідуванню в Росії.

Верховний суд Росії заборонив «Хізб ут-Тахрір» в 2003 році, включивши в список 15 об’єднань, названих «терористичними».

"Хізб ут-Тахрір" визнана терористичною організацією також у Казахстані. Також члени партії переслідуються у деяких країнах Середньої Азії, однак за обвинуваченнями, не пов'язаними з тероризмом. У Німеччині діяльність організації також заборонена за невизнання Ізраїлю, однак ця заборона стосується тільки публічної діяльності партії, і німецькі правоохоронні органи не переслідують членів Хізб ут-Тахрір. В усіх інших країнах Європи та Америки партія діє легально та публічно.

іслам росія тероризм суд

Знак гривні
Знак гривні