71% росіян хочуть поліпшення відносин із Заходом (Інфографіка)

Число росіян, які бажають поліпшення відносин із Заходом, значно зросло порівняно з серединою 2015 року, свідчить опитування російського «Левада-центру».

Згідно з ним, за розширення політичних, культурних і економічних зв’язків з країнами Заходу виступають понад дві третини росіян – 71 відсоток.

Цей показник близький до історичного максимуму в березні 2000 року, коли за зближення із західними державами виступали 76 відсотків росіян.

Абсолютний мінімум був зафіксований в липні 2015 року, коли за розширення зв’язків із Заходом виступали 50 відсотків опитаних, а за скорочення – 37 відсотків.

Одночасно з цим соціологи відзначили зниження негативного ставлення до США і Євросоюзу. До США «погано» і «в основному погано» ставляться 56 відсотків респондентів, до ЄС – 54 відсотки. За два місяці цей показник для Сполучених Штатів впав на вісім пунктів, для Євросоюзу – на чотири, - передає РадіоСвобода.

В опитуванні «Левада-центру» також згадується ставлення росіян до України. У порівнянні з жовтнем опитування показало зростання числа росіян, які добре ставляться до України, з 26 до 33 відсотків.

Відносини Росії і Заходу перебувають у кризі з 2014 року. Тоді після незаконної анексії Криму і підтримки Росії озброєних сепаратистів на сході України західні країни запровадили санкції проти Москви.

інфографіка війна росія

Знак гривні
Знак гривні