Саакашвілі та Савченко очолюють нові політичні Рухи. При цьому Саакашвілі не претендує на депутатство, Савченко - на партійність

Міхеїл Саакашвілі та Надія Савченко заявили про намір очолити політичні рухи та привести їх у Верховну Раду. - передає РадіоСвобода.

Екс-голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі провів збори «Руху нових сил».

Надія Савченко заявила про намір стати на чолі «Народного руху України».

Саакашвілі

Сам Саакашвілі не претендує на депутатство, адже не проживає в Україні останніх п’ять років, але обіцяє провести в парламент нові обличчя.

«Рух нових сил» далеко не перша його спроба створити політичну силу в Україні. У 2015 році під час Антикорупційних форумів він ініціював «Рух за очищення», екперти прогнозували, що він долучиться до оновленого «Демократичного альянсу» чи очолить майбутню партію «Хвиля».

Мітинг прихильників Міхеїла Саакашвілі, Київ, 27 листопада 2016 року. Джерело - РадіоСвобода.

Один із соратників Саакашвілі, екс-заступник генпрокурора Давід Сакварелідзе повідомив, що лідери «Руху нових сил» мають намір отримати реєстрацію в Мінюсті, а серед партнерів розглядають партію «Самопоміч» мера Львова Андрія Садового та «інші достойні політичні сили».

Присутній на мітингу народний депутат Сергій Лещенко зауважив, що у разі дострокових виборів політична сила «Демократичний альянс» може об’єднатися із «Рухом нових сил» Саакашвілі.

«Якщо будуть ці вибори, то йти окремо на них немає жодного сенсу ні для партії, яка була сьогодні презентована («Рух нових сил»), ні для «Демальянсу». Тому що таким чином ми тільки розпорошимо голоси і створимо для корупціонерів можливість знову продовжувати красти з бюджету», – сказав Лещенко.

Савченко

Про початок самостійної політичної кар’єри заявила також народний депутат Надія Савченко. При цьому виходити з парламентської фракції «Батьківщина» вона не має наміру.

«Я вибираю – вести рух разом з вами. Тільки не той рух, який створює Саакашвілі – нових ідей, не той «Рух» (політична партія «Народний рух України»), який зараз представляють Кривенко і Кишкар у Верховній Раді.

Я буду вести «Рух» як партію. Я не буду входити в партію, я стаю незалежним політиком. Що я хочу запропонувати «Руху»? Є «Народний рух України», це те, що народилося раніше за Україну, вільну й незалежну в 1991 році, це була громадська платформа. Отакою громадською платформою потрібно залишатися. Ця партія до кінця складеться із тих людей, яким ви будете вірити, яких ви самі туди делегуєте. Цю партію потім я візьму і заведу в Раду», – заявила в ефірі «Шустер Live» Надія Савченко у п’ятницю ввечері.

РадіоСвобода

савченко партії саакашвілі суспільство

Знак гривні
Знак гривні