В Україні створять систему електронних послуг у сфері медицини eHealth

Меморандум про наміри створити в Україні систему електронних послуг в сфері медицини (eHealth) підписали в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, представники ІТ-бізнесу та громадські організації.

Про це повідомляє ЦензорРеформ.

Transparency International Україна стане гарантом прозорості такої системи.

Як зазначив виконавчий директор ТІ Україна Ярослав Юрчишин: “В даний момент ми віримо, що змінивши підходи можна змінити взагалі всю систему. І те, що системний підхід електронізації послуг починається з такої складної сфери, де 25 років робилися лише напівкроки, це величезна заслуга міністерства“.

Голова координаційної ради Мережі ЛЖВ Дмитро Шерембей заявив про готовність брати участь організації в проекті, адже створення ефективного eHealth – це питання врятованних людських життів.

Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров’я повідомила, що відомство планує бачити серед складових українського eHealth реєстр пацієнтів, реєстр лікарів, систему електронних рецептів та електронних лікарняних.

Заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк повідомив про плани до кінця 2016 року напрацювати дорожню карту по створенню eHealth в Україні, правила доступу до цієї системи та технічні вимоги до пілотного продукту.

реформи медицина суспільство

Знак гривні
Знак гривні