Допит Януковича. Чергова піар-акція про нелегітимну київську хунту в річницю Євромайдану? (Онлайн-трансляція)

ОНОВЛЕНО 14.20

Допит переноситься на 13.00 год 28 листопада 2016 року.

Святошинський районний суд Києва вирішив перенести засідання з допиту через відеозв’язок із російського суду колишнього президента України Віктора Януковича на 28 листопада на 13:00.

Таке рішення суд ухвалив після того, як на засідання 25 листопада не змогли доправити підсудних у справі, в якій Янукович мав виступати свідком – колишніх «беркутівців», обвинувачених у вбивствах на Майдані у лютому 2014 року. Це сталося через блокування активістами СІЗО в Києві, де утримують екс-«беркутівців».

Янукович заявив, що візьме участь в судовому засіданні 28 листопада, але закликав гарантувати проведення цього засідання.

Сьогодні о 13:00 колишнього президента України Віктора Януковича мали допитати у справі п’ятьох екс-бійців полку спецпризначення МВС «Беркут». Допит має проводитись у режимі відеоконференції, - передає Радіо.Свобода.

Пряму трансляцію допиту можна дивитися за посиланням:

Святошинський районний суд Києва розглядає справу щодо п’ятьох колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут», фігурантів справи про розстріли на Майдані – Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янішевського. Їх обвинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року.

Віктор Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ, зокрема, щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013 року до лютого 2014 року і за масові вбивства активістів Майдану, а також за фактом захоплення Януковичем державної влади в 2010 році.

На фото - Віктор Янукович.

Свою думку про допит Януковича висловив сьогодні генеральний прокурор Юрій Луценко, - передає УНІАН.

Юрій Луценко вважає запланований на сьогодні допит екс-президента Віктора Януковича в режимі відеозв’язку у Святошинському райсуді Києва черговою піар-акцією про "нелегітимну київську хунту" в річницю Євромайдану.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За словами Луценка, "не варто очікувати чогось важливого від допиту Януковича в суді.

По-перше, цей допит ініціював захист "беркутів", що підозрюються у розстрілах на Майдані.

По-друге, російський суд відразу поставив умовою скайп-допиту його проведення саме наприкінці листопада.

По-третє, в Ростов звезли всю кремлівську медіа-машину".

"Тому я особисто розглядаю це дійство в якості чергової піар-акції про "нелегітимну київську хунту" в річницю Євромайдану", - наголосив генпрокурор.

Водночас, зауважив Луценко, "все це означає, що кремлівські покровителі кривавого диктатора зрозуміли: ГПУ вийшла на фінішну пряму для початку судових процесів проти організованого злочинного угрупування Януковича. І це - його останній шанс поговорити в якості свідка".

янукович кримінал росія

Знак гривні
Знак гривні