Фінал Ліги чемпіонів УЄФА 2017-2018 прийматиме Київ

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) сьогодні ухвалив рішення, що фінал Ліги чемпіонів сезону 2017-2018 буде проводитися у Києві.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав Президент України Петро Порошенко:

Петро Порошенко написав у Фейсбуці про рішення УЄФА

Відтак, вперше в історії України фінал Ліги чемпіонів відбудеться на стадіоні НСК «Олімпійський» у Києві.

Раніше радник президента ФФУ Сергій Лашкул розповів про деталі подачі заявки Києва на проведення фіналу Ліги чемпіонів сезону 2017-2018:

"Федерацією футболу України була проведена колосальна робота для оформлення заявки Києва як претендента на проведення фіналу Ліги чемпіонів у 2018 році. Близько року знадобилося для того, аби зібрати всі необхідні документи та гарантії від багатьох організацій: Кабінету Міністрів, Верховної Ради, стадіону, аеропортів, готелів тощо. Особливих проблем з жодним з відомств не виникало завдяки президентові ФФУ Андрієві Павелку, який напряму вирішував питання з першими особами країни, міста та УЄФА. Окрім цього, представники УЄФА під головуванням Мартіна Каллена бували у Києві, особисто інспектували НСК «Олімпійський» та інші об’єкти інфраструктури".

Президент ФФУ Андрій Павелко прокоментував рішення УЄФА довірити Києву фінал Ліги чемпіонів-2017/18: "Фінал Ліги чемпіонів у Києві – це перемога кожного українця. Хочу всіх привітати з цим рішенням і, звичайно ж, сказати, що виконана робота не пройшла даремно. І ми сьогодні маємо таку можливість привітати всіх з тим, що свято футболу – фінал Ліги чемпіонів – буде в Україні, у Києві. Але особливо хотілося б подякувати Президенту України Петру Порошенку, який всіма своїми діями з першого дня підтримував цю ідею і завдяки йому ми сьогодні отримали таке довгоочікуване рішення УЄФА".

УНН.

Ліга Чемпіонів україна футбол

Знак гривні
Знак гривні