Слідчі не допускають адвоката до кримського диверсанта Панова

Правозахисники вважають, що Євгена Панова примушують відмовлятися від будь-яких адвокатів, крім тих, які "влаштовують" слідство й ФСБ.

Адвокат затриманого російськими силовиками в окупованому Криму громадянина України Євгена Панова не може потрапити до свого підзахисного, передає Цензор.НЕТ із посиланням на прес-службу "Кримської правозахисної групи".

Він зазначив, що сім'я Панова для його захисту уклала угоду з адвокатом, щоб представляти його інтереси в Криму. Адвокат уже кілька днів намагається домогтися зустрічі зі своїм підзахисним, він ходив до слідчого, але слідчий поки не дав змоги зустрітися з Пановим, мотивуючи відмову тим, що у затриманого нібито вже є адвокат.

Правозахисники не виключають, що для "дотримання формальностей" Панову вже надали адвоката, проте вони сумніваються, що наданий ФСБ адвокат захищатиме його інтереси, і саме тому дуже важливо, щоб інтереси Панова представляв той адвокат, угоду з яким уклали родичі.

"Ми не відкидаємо, що Євгена Панова примушують відмовлятися від будь-яких адвокатів, крім тих, які "влаштовують" слідство й ФСБ", - сказала керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник.

За словами Ігоря Котелянця, родина не довіряє іншим адвокатам і вважає, що слідчі спеціально не допускають адвоката, щоб продовжити "вибивати" з Євгена "потрібні свідчення".

Євген Панов. Джерело - Кримська правозахисна група

Нагадаємо, друзі затриманого ФСБ РФ Євгена Панова заявили, що ніяких знайомих, робочих зв'язків у Криму він не має, проте з 8 серпня не виходить на зв'язок. Євген працював водієм на Запорізькій АЕС. Служив в окремому мотопіхотному 37 батальйоні ЗСУ. Торік у серпні він був демобілізований. Брат Євгена Панова - Ігор Котелянець - заявив, що Євгена викрали в Запорізькій області і вивезли в Крим.

У Головному управлінні розвідки (ГУР) Міністерства оборони України заявили, що реально на сьогодні жодного співробітника Головного управління розвідки Міністерства оборони Федеральна служба Росії на території Криму не затримувала.

Слідчі кваліфікували факт за заявою родичів Євгена Панова про його зникнення за ст. 146Кримінального кодексу України (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

Перший заступник голови Верховної Ради, представник України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко заявила, що Євген Панов став ще одним заручником Росії, якого викрали і якого Україна повинна і буде звільняти.

крим окупація росія

Знак гривні
Знак гривні