Путін приїхав в анексований Крим і заявляє, що Росія не збирається згортати відносини з Україною

Президент Росії Володимир Путін прибув в анексований Крим на засідання з членами Ради безпеки, а також для того, аби відвідати молодіжний форум «Таврида», - передає РадіоСвобода.

На нараді з членами Ради безпеки Росії в анексованому Криму.Президент Росії Володимир Путін заявив, що Москва не планує згортати відносини з Києвом:

«Сподіваюся, що це (провокаційні дії – ред.) не стануть остаточним вибором наших партнерів і здоровий глузд візьме гору. Ми не збираємося згортати наші відносини, незважаючи на небажання нинішньої влади в Києві мати повноцінні дипломатичні відносини на рівні послів, ми тим не менше будемо створювати можливості для розвитку контактів, їх підтримки».

Президент Росії також заявив, що «спроба диверсії» в Криму була зроблена Києвом через «небажання або неможливість української сторони виконувати Мінські домовленості».

Зараз у Києві немає російського посла, українська сторона відмовився погодитися з кандидатурою Михайла Бабича на цю посаду після звільнення Михайла Зурабова.

12 серпня прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв не виключив імовірність розриву дипломатичних відносин Росії з Україною.

Водночас у МЗС України заявили, що Київ не має наміру розривати дипломатичні відносини з Росією.

Минулого разу Володимир Путін відвідував півострів 18 березня. Тоді він облетів на вертольоті місце будівництва Керченського мосту і провів нараду щодо соціально-економічного розвитку Криму.

25 липня з візитом в анексованому Криму побував прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв, тоді він взяв участь в нараді з будівництва доріг.

10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла скоєнню терактів в анексованому Криму, у підготовці яких звинуватила Київ. Президент Росії Володимир Путін, коментуючи твердження російської ФСБ, заявив, що Київ не шукає шляхів переговорів, а переходить до терору. Він додав, що проводити саміт в «нормандському форматі», про можливість якого говорила днями сама ж Москва, в таких умовах «безглуздо».

Президент України Петро Порошенко назвав звинувачення Кремля щодо Криму «безглуздими і цинічними». У Генштабі Збройних сил України спростували заяву Федеральної служби Росії і назвали її провокацією.

Водночас і в НАТО, і в ЄС заявили, що Москва не надала переконливих доказів, які підтверджували б її звинувачення на адресу України.

крим анексія путін

Знак гривні
Знак гривні