ФСБ забрала заступника голови Меджлісу Умерова в психіатричний диспансер

Заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова сьогодні, 18 серпня, співробітники ФСБ Росії вивезли з лікарні в Сімферополі, де він був на лікуванні, для проведення психіатричної експертизи.

Як повідомляє Цензор.НЕТ, про це написав у Фейсбуці перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелялов.

"Ільмі Умерова все-таки "виписали" і тепер співробітник УФСБ відвозить його в психіатричний диспансер", - повідомив він.

Раніше адвокат Микола Полозов у Твіттері написав, що "незважаючи на поганий стан здоров'я Ільмі Умерова, співробітники ФСБ планують сьогодні незаконно перевести його в психіатричний стаціонар".

Фото - джерело: фейсбук Nariman Dzhelalov

11 серпня Ільмі Умерову під час розгляду судом у Сімферополі питання про призначення йому психіатричної експертизи стало погано. Після приїзду швидкої медичної допомоги та проведеного кардіографічних досліджень Умерова забрали в лікарню з підозрою на інфаркт. Після цього підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя ухвалив рішення про проходження Умеровим стаціонарної судово-психіатричної експертизи.

Захист оскаржив це судове рішення.

Щодо Ільмі Умерова російські правоохоронні органи в Криму порушили кримінальну справу за ст 280.1 КК Росії (сепаратизм).

У російському правозахисному центрі "Меморіал" назвали кримінальне переслідування заступника голови Меджлісу кримських татар Ільмі Умерова в окупованому Криму незаконним і політично мотивованим, оскільки він не закликав до насильницьких дій.

крим окупація меджліс

Знак гривні
Знак гривні