США передали Україні партію безпілотників на $12 млн. ФОТО

США передали Україні партію безпілотних літальних апаратів на 12 млн доларів.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці Генерального штабу Збройних сил в Фейсбуці, передає Цензор.НЕТ.

"Україна отримала партію БПЛА від США. На виконання раніше досягнутих домовленостей, сьогодні, 27 липня 2016 року до Києва прибув черговий вантаж міжнародної технічної допомоги від стратегічного партнера України - Сполучених Штатів Америки. У рамках програми "Ініціативи з відновлення довіри в Європі" (ERI) американське оборонне відомство передало Збройним Силам України значну кількість найсучасніших безпілотних літальних апаратів RQ-11B Analog Raven Systems загальною вартістю понад 12 млн доларів США", - розповіли у відомстві.

"Варто зазначити, що днями Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт наголосив, що США продовжуватимуть надавати допомогу Україні у сфері безпеки й оборони. Крім того, сприяння Збройним Силам України є одним із пріоритетів зовнішньої політики США на середньострокову та довгострокову перспективу. Збройні Сили України щиро вдячні американським партнерам за допомогу у нарощуванні оперативних спроможностей українського війська", - підкреслили в Генштабі.

У відомтсві зазначили, що надана допомога є нелетальною, оскільки БПЛА не оснащені озброєнням. RQ-11 Raven - це розвідувальний безпілотний літак, вагою менше двох кілограмів, який має цифрову камеру нічного або денного бачення. Особливість літаків цього типу полягає в легкості запуску і невибагливості до майданчика приземлення. Радіус дії - 10 кілометрів.

війна зброя сша

Знак гривні
Знак гривні