«Вставай, Україно!» йде на Харків. Влада будує барикади (ФОТО)

Влада Харкова перекрила міст, через який має пройти марш опозиції в рамках акції «Вставай, Україно!».

Про це на своїй сторінці у Facebook написав «свободівець» Олександр Гронець, передає Gazeta.ua.

«В Харкові, де о 14:00 має розпочатись акція «Вставай, Україно», влада з самого ранку готується. Перекрила міст, по якому має рухатись колона. Також на шляху, по вулицю Руднєва перекрито тролейбусами. Чому їм так страшно?», – повідомив він.

«Коментарі» уточнюють, що марш повинен дійти до Апеляційного суду Харківської області (майдан Руднєва), де о 16:00 розпочнеться судове засідання Київського районного суду у справі Юлії Тимошенко. Під стінами суду відбудеться мітинг, а лідери опозиції та народні депутати візьмуть участь у судовому засіданні.

Нагадаємо, Харківський окружний адміністративний суд задовольнив позов Харківської міськради з вимогою заборонити марш та мітинг в рамках загальнонаціональної акції «Вставай, Україно!», запланований у Харкові на 12 квітня.

Тим часом ДАІ в компанії «братків» не дають опозиції дістатися до Харкова. На виїзді з Прилуцького району Чернігівської області ДАІ контролює автодорогу, не пропускаючи жодного пасажирського автобуса до Харкова, де сьогодні відбудеться акція «Вставай, Україно!»

Як повідомили «Коментарям» у ВО «Свобода», працівники ДАІ зупинили автобус, на якому в Харків їхали активісти з Чернігова.

«Даішник заявив водієві, що повз нього не проїде, нехай «хоч полями» його об´їжджає. Також він зазначив: якщо водієві якось і вдасться довезти активістів до Полтави, то далі він вже точно не проїде, адже там на учасників акції протесту чекають «братки» та бійці спецпідрозділу «Беркут», - йдеться в повідомленні.

Перевізник був змушений повернутися в Чернігів. Активісти ж вирушили до Харкова на попутному транспорті.

Голова Чернігівської обласної організації ВО «Свобода» Костянтин Лубенцов зазначає, що дійсно неможливо знайти хоча б маршрутку на вісім місць, щоб дістатися до Харкова. Активісти їдуть рейсовими автобусами, електричками, автомобілями, щоб приєднатися до мітингу.

харківщина акція протест політика харків оппозиція спротив влада

Знак гривні
Знак гривні