Вороги «покращення». Азаров звинуватив у поганому стані доріг «жадібних» автовласників

Прем´єр нагадав, що дороги в Україні будуються та ремонтуються, перш за все, за рахунок сплати акцизного збору, що входить у вартість бензину або дизпалива

Про це, як передають «Коментарі», Азаров написав на своїй сторінці в Facebook, відповідаючи на запитання «куди йдуть гроші, які платяться на будівництво доріг».

«Відповідно до законодавства, наші люди платять 1,57 грн в ціні 1 літра бензину А-95. Таким чином, при вартості літра бензину приблизно 11 грн 13 коп, вартість акцизу становить 14%. Якщо повернутися до того, скільки наш власник автомобіля сплачує акцизного податку, тобто яким чином він сам особисто бере участь у ремонті і будівництві доріг, то приблизно виходить 992 грн», - уточнив Азаров.

За підрахунками прем´єра, на ці кошти можна здійснити ямковий ремонт приблизно 5 кв. м дороги, капітальний ремонт - приблизно 1,5 кв. м, «і, якщо говорити про будівництво, то приблизно 2,5 см дороги першої категорії».

«Якщо порівняти акцизи в країнах ЄС, то вони значно вищі. Наприклад, у вартість акцизу в літрі бензину в Італії приблизно 7 грн, у Німеччині 6,6 грн, в Росії приблизно така ж ціна, як і у нас», - видав статистику Азаров.

політика дороги покращення азаров абзац влада

Знак гривні
Знак гривні