В 39% українофобських ресторанів Києва претендували на «Гнилий кабак». Отримав Муракамі

У Києві активісти громадських організацій вважають ефективною свою роботу, спрямовану на те, щоб в ресторанах і барах обслуговували відвідувачів державною мовою - українською: надавали меню, виписували рахунки і спілкувалися нею з відвідувачами.

Як зазначив представник інтернет-спільноти «Дріжджі» Микола Малуха, протягом року близько 100 волонтерів перевірили 315 закладів ресторанного господарства в столиці на предмет обслуговування відвідувачів українською мовою. За словами активіста, дана акція проводиться вже третій рік, передає ТСН.

"За останній рік нам вдалося поліпшити ситуацію у 61% установ. 33% повністю відповідають стандартам, так як у них немає порушень. Десь у 28% є часткові порушення, але ще 39% установ наполегливо залишаються українофобськими", - сказав Н.Малуха.

Як повідомив юрист Юрій Фартушний, найбільш українофобському закладу Києва вже третій рік поспіль буде вручена антипремія «Гнилий кабак».

«Гнилий кабак» буде вручено одному із закладів харчування, який послідовно, протягом року не хотів міняти ситуацію і не дотримувався споживчих прав», - зазначив Фартушний.

Ім´я «переможця» цього року організатори акції тримали в секреті до останньої хвилини. «Сюрприз має бути сюрпризом», - пояснила виконавчий директор ініціативи «Не будь байдужим!» Оксана Левкова. У результаті «Гнилий кабак-2013», урочисто перев´язаний синьо-жовтою стрічкою, дістався суші-кафе «Муракамі» на «Золотих воротах», яке не відреагувало щонайменше на 5 скарг клієнтів про неналежне обслуговування.

мова київ спротив

Знак гривні
Знак гривні