Дві години словоблуддя. Янукович вправлявся у навішуванні локшини на вуха (+демотиватори)

Янукович дав першу за 15 місяців прес-конференцію. За дві години, що вона тривала, «гарант» спромігся відповіти лише на півтора десятки питань. Звісно, більшість з них, як і відповіді, були завчасно підготовлені. Але без перлів не обійшлось.

«Ви молода людина, вам ще багато жити. Тим паче, сьогодні весна, я коли дивлюся, коли весна починається, жінки завжди змінюються – і я бажаю, щоби на вас вона також діяла таким чином».

Таке Віктор Федорович «відмочив» на запитання журналістки ТВі Анастасії Станко про те, куди поділися з полиць книгарень книжки, за які президент отримав нечуваний навіть для європейських письменників гонорар – 16 млн грн.

На питання, як він сподівається підписати угоду про асоціацію з ЄС, коли політичні лідери залишаються у в’язниці, «лідєр» відповів:

«Юлії Тимошенко треба юридично захищатись. Вона ще юридично не захищалась. Якщо їй вдасться юридично захиститись… сьогодні новий КПК дозволяє економічні питання гуманізувати, але при одній умові, що будуть погашені ті збитки, які нанесені державі».

Щодо долі іншого політв’язня, екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, Янукович сказав:

«Коли закінчиться касаційний суд, якщо він його не звільнить, я буду розглядати питання про його помилування. Тоді підійде моя черга в цьому питанні».

Погодьтесь, остання частина відповіді пролунала неоднозначно: чи то президент мав на увазі, що настане його черга визволяти Луценка, чи то він зібрався зайняти його місце за ґратами.

Коли журналістка Тетяна Чорновіл спробувала поставити питання про те, чи був він у команді Павла Лазаренка, оскільки саме за час прем'єрства останнього Янукович був призначений на керівні посади у облдержадміністрації, охорона виштовхала її з приміщення. Коли журналісти вчинили ґвалт, Федорович наказав «секюріті» повернути Тетяну, і повідав їй таке:

«Ви це питання задайте президенту Кучмі, який на мене підписував цей указ. Це перше. Він відповість, чому він узяв мене на роботу в облдержадміністрацію, Леонід Данилович Кучма. Слава Богу, він живий, дай Бог йому здоров'я».

Шедеврально «вождь» з’їхав із питання, звідки у його сина Віктора мільярдні статки:

«У вас є можливість задати це питання йому особисто. На скільки мені відомо, у нього часу трошки більше і він частіше зустрічається з пресою. Вам ніхто не відмовить. Задайте, він вам розповість. Я ніяких подробиць не знаю, - сказав Янукович. -
Знаю, що він звик багато працювати, вміє працювати, створив нормальну команду. Головне, що я від нього вимагаю і про це йому постійно кажу, щоб він все робив прозоро, бо він знаходиться під мікроскопом, в тому числі і вашим. Задавайте йому питання».

І бонус – кілька демотиваторів.

покращення янукович мезозой політика

Знак гривні
Знак гривні