Захиснику Києва потрібен захисник в суді: бракує грошей на адвоката

Громадського активіста Олександра Гудиму довели до інсульту і судять за напад на охоронця «Познякижилбуду».

Навесні 2010 року в Києві на бульварі Лесі Українки охоронці «Познякижилбуда» побили людей, які намагалися зупинити будівництво чергової висотки, пише Єгор Соболєв у своєму блозі. Обурений пан Олександр на знак протесту повів людей до Банкової – на пікет. Але ходити до АП було нормою в темні часи президента Ющенка. За «покращеного президента» Януковича міліції дали команду боротися з демонстрантами. Гудима з кількома жінкам стали одними з перших громадських активістів, кого пов'язав «Беркут». Гудима три дні провів у СІЗО (адміністрація тюрми тоді сказала: «Давно в нас таких інтелігентних не було»).

Тепер Олександра Васильовича судять. Проти Гудими дав свідчення міліціонер, який начебто це бачив. Суддя Тарасюк досі не викликала свідків, які спростовують закиди обвинувачення. Потерпілий, якого нібито побив колишній народний депутат, на засідання не ходить.

Суддя Крістіна Тарасюк вже відома справами проти активістів – вона судила Сергія Костакова, який приймав участь у «податковому майдані», а зараз очікує політичного притулку в Празі.

18 грудня, прийшовши на засідання, Гудима почувався зле і просив відкласти слухання. «Підіть в туалет і попийте водички», - відповіла йому суддя Печерського райсуду Крістіна Тарасюк і оголосила перерву на 5 хвилин. З суду його забрала швидка. Вже в лікарні поставили діагноз – інсульт. Адвокат Гудими не захотів вести цю справу, бо після її розгляду боїться втратити роботу. Тому прохання до тих, хто може виступити його захисником або оплатити такого – допоможіть! Ця людина відповідає за всіх нас.

Хто може, давайте знати напряму дружині пана Олександра – пані Людмилі – 050 412 63

суд київ спротив абзац

Знак гривні
Знак гривні