Понтифік розповів про божественне призначення соціальних мереж

Папа Римський Бенедикт XVI вважає, що соціальні мережі можуть зміцнювати зв´язки між людьми і ефективно сприяти створенню гармонії в сім´ях.

На думку понтифіка, таке можливо, коли в соцмережах ведуться діалоги та дискусії, в яких дотримуються недоторканності приватного життя, прихильності істині та поваги до співрозмовника, передають «Коментарі».

«Цифрове середовище - це не паралельний і не суто віртуальний світ, але це частина повсякденного життя багатьох людей, особливо молодих», - зазначив Бенедикт XVI у своєму щорічному посланні, присвяченому соціальних комунікацій.

За словами Папи Римського зв´язки, якими обростає користувач в соціальних мережах, можуть перерости в дружбу. Глава Римо-Католицької церкви зазначив, що розвиток соціальних мереж вносить внесок у появу нової «агори» - міської відкритій площі, на якій люди можуть обмінюватися своїми думками, інформацією і де «можуть зародитися нові відносини і форми суспільства».

Бенедикт XVI, якому в квітні виповниться 86 років, наприкінці минулого року почав вести власний мікроблог, і своє перше повідомлення в Twitter понтифік залишив 12 грудня. Наразі прочитати повідомлення Папи Римського можна дев´ятьма мовами: англійською, іспанською, французькою, італійською, німецькою, португальською, польською, арабською та латинською.

соцмережі медіа понтифік Церква інтернет релігія

Знак гривні
Знак гривні