Стартувала перша інкубаційна програма в Open Data Incubator 1991

17 лютого розпочинається робота фіналістів інкубаційної програми Open Data Incubator 1991 - першого некомерційного інкубатору ІТ-проектів на основі масивів відкритих державних даних. 13-14 лютого відбулися регіональні конкурси-хакатони, де було відібрано IT-проекти для оцифрування даних та реформування ключових сегментів економіки.

До фінального переліку увійшли 14 проектів, відібраних журі зі 180 поданих на попередніх етапах та конкурсах-хакатонах, що відбулися протягом лютого 2016 року в Києві, Одесі, Львові, Дніпропетровську та Харкові та передбачали «оцифрування» таких галузей як енергетика, агропромисловість, публічні фінанси та антикорупція, медицина, освіта, інфраструктурні рішення та місцеві ініціативи.

Протягом 6 тижнів без вихідних із 14 стартапами будуть працювати майже 40 менторів, професіоналів з побудови бізнесу, ІТ-проектів, державного сектору, роботи з даними та іншої експертизи.

31 березня відбудеться DemoDay. Команди презентуватимуть готові ІТ-продукти, де зможуть знайти інвесторів, виграти грант чи інші можливості для монетизації проекту. Кращі стартапи отримають підтримку від Інкубатору 1991, а саме інкорпорацію у державне підприємство або допомогу у залученні інвестицій (якщо проект має модель монетизації). Партнерство з Open Data Incubator Europe відкриває доступ до виходу на ринки ЄС, та можливість отримання 100 тисяч євро.

Резидентами Інкубатору 1991 стали:

Driviator
Big data of connected cars - сервіс для віддаленої діагностики, керування та проактивного ремонту автомобіля, який також допоможе аналізувати маршрути, оцінюватиме стиль водіння, забезпечуватиме гео-охорону та матиме можливість контролювати дії водія.

Navizor
The best roads navigation service - додаток для смартфону, призначений для збору інформації про стан автомобільних доріг та планування оптимального маршруту за критеріями стану дорожнього покриття.

Agri Eye
Cloud-експертна система для агросектора - технологічне рішення на основі відкритих державних даних для фермерів, трейдерів та інтеграторів систем планування ресурсів підприємства (ERP).

Crowd Legal
Cloud-система для правників та їх клієнтів, яка дозволить зрівняти можливості окремих громадян та великих корпорацій у судових суперечках.

RICAS
Real-time intelligence crime analytics system. Система аналізу даних, яка об’єднала основні і найбільш передові методи кримінального аналізу та аналітичного пошуку в реальному часі, що дозволяє значно підвищити ефективність і результативність розкриття злочинів по гарячих слідах і нерозкритих раніше злочинів, а також здійснювати попередження ще не скоєних злочинів.

AgroMonitor
Інтелектуальна система моніторингу полів для оптимізації витрат на вирощування с/г культур та підвищення врожайності.

Пошуково-аналітична система 007
Пошуково-аналітична система по масивах відкритих даних про публічні фінанси України. Забезпечить зменшення корупції за рахунок прозорого та зручного доступ громадськості до державних даних, створить систему аналітики для бізнесу.

Maitreya
Інфраструктура додатків для ефективного опрацювання юридичних документів.

Антикорупційна експертиза результатів державних тендерів.
Громадська антикорупційна експертиза результатів державних тендерних закупівель в Україні на основі використання методів кредитного скорингу для оцінки якості переможця державного тендеру.

Цифрова поліція
Візуалізація та глибинний аналіз даних по правопорушеннях для зниження криміногенної обстановки внаслідок проінформованості громадян та стимулювання співпраці громадян з поліцією.

Ecoisme
Рішення, що дозволяє бачити всі електричні прилади у будинку. Дозволить оптимізувати енерговитрати та підвищити енергоефективність оселі.

OPEN ADV
ГІС законних рекламних засобів Києва. Легалізація ринку зовнішньої реклами дозволить забути про тіньові схеми та залучити додаткові кошти в бюджет міста.

Teplo.org.ua
Візуалізація даних зі споживання енергоресурсів у будинках міста. Рейтинг, енергоефективні рішення.

Adtena
Онлайн платформа з керування публічними Wi-Fi мережами.

open data відкриті дані Стартап інкубатор

Знак гривні
Знак гривні