Слабошпицького визнали найсміливішим режисером 2015 року

Український режисер Мирослав Слабошпицький очолив список найбільш сміливих режисерів 2015-го року за версію американського видання IndieWire. Його стрічка "Плем’я" посіла перше місце в рейтингу найсміливіших стрічок минулого року.

Також до рейтингу увійшли "Вікторія" Себастьяна Шіппера, "Мандарин" Шона Бейкера, "Син Саула" Ласло Немеша, "Білий Бог" Корнела Мундруцо, "Той, що вижив" Алехандро Іньяріту та "Таксі" Джафара Панахі.

"Плем'я" зняли у похмурій українській школі-інтернаті для глухих. Історія розказана мовою жестів, без голосу за кадром та субтитрами", - йдеться в описі стрічки.

Раніше стрічка очолила список 10 найкращих фільмів 2015 року за версією видання The Hollywood Reporter та потрапила до списку 20 найкращих прем’єр 2015 року за версією Dazeddigital.

На кінофестивалі "Молодість" Мирослав Слабошпицький отримав Державну премію імені Олександра Довженка за внесок у розвиток українського кіномистецтва. На Каннському кінофестивалі Слабошпицький отримав три нагороди Тижня кінокритики, у тому числі Гран-прі.

слабошпицький кіно Плем'я

Знак гривні
Знак гривні