Як створити екосистему відкритих даних в Україні?

Цього року Україна зробила кілька важливих кроків на шляху до відкриття великих масивів урядових даних. У травні Верховна Рада прийняла поправки до закону про публічну інформацію, а в листопаді Кабмін видав Постанову про відкриті дані із переліком наборів даних, що підлягають оприлюдненню.

Окрім того, відбувся запуск системи електронних державних закупівель Prozorro, порталу публічних фінансів E-Data та порталу відкритих даних Верховної Ради України. За підтримки Програми розвитку ООН проведено дослідження "Оцінка готовності України до відкритих даних", на основі котрого буде розроблятися Дорожня мапа розвитку відкритих даних в Україні.

Цього ж року Україна вперше потрапила до рейтингу Global Open Data Index, в котрому посіла 54 місце зі 122 країн.

“Тексти” запрошують на публічну дискусію про екосистему відкритих даних в Україні, що відбудеться 15 грудня в приміщенні медіацентру MediaHub (вул. Суворова, 4/6). Збір учасників о 18.30, початок дискусії – о 19.00

Спікери:
Денис Гурський, радник прем’єр-міністра з відкритих даних
Олексій Соболєв, радник міністра інфраструктури
Олександр Простó, засновник інформаційного порталу CityScale.com.ua
Анатолій Бондаренко, керівник напрямку журналістики даних видання Texty.org.ua

Ми хочемо приблизно уявляти кількість учасників дискусії, тому просимо Вас зареєструватись. Форма для реєстрації: https://goo.gl/5V6QsC

Захід відбудеться за підтримки "Ініціатив з розвитку аналітичних центрів", яку виконує Міжнародний фонд "Відродження" у партнерстві з Фондом розвитку аналітичних центрів (TTF) за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні (SIDA)

Читайте також інтерв’ю про відкриті дані в Україні з радником прем’єр-міністра Денисом Гурським.

open data відкриті дані

Знак гривні
Знак гривні