Ляшко, Коломойський та опозиція проти державного фінансування партій (ІНФОГРАФІКА)

Вчора Верховна Рада підтримала законопроект, який запроваджує державне фінансування партій і вимагає їх звітувати про надходження і використання коштів. За відповідний закон проголосували 229 депутатів.

Не підтримали законопроект Опозиційний блок, Радикальна партія Ляшка група "Відродження" та депутати, котрих пов'язують з Укропом.

Закон встановлює відповідальність за порушення порядку надання або отримання внеску на користь партії та кримінальної відповідальності за порушення порядку фінансування політичних партій.

Фінансування має становити 400 мінімальних зарплат для фізичних осіб і 800 мінімальних зарплат для юридичних осіб

Згідно з законом, право на державне фінансування мають партії, які на останніх виборах до ВР отримали не менше 2% голосів виборців у загальнодержавному виборчому окрузі.

На діючий парламент фінансування поширюється на партії, які отримали 5%.

Фінансування має розпочатися з 1 липня 2016 року.

*****
Графіка для ілюстрації цієї статті виготовлена за підтримки "Ініціатив з розвитку аналітичних центрів", яку виконує Міжнародний фонд "Відродження" у партнерстві з Фондом розвитку аналітичних центрів (TTF) за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні (SIDA). Думки та пропозиції викладені у цій публікації є позицією автора та не обов'язково відображають позицію уряду Швеції.

Рада реформи партія вибори інфографіка

Знак гривні
Знак гривні