Please confirm your payment details before we proceed to human-readable text of Constitution as amended January 01, 2028

На http://zpd.gov.ua/dszpd/uk/publish/article/42228 оприлюднено "порядок здійснення державного контролю". Посилання у тексті на норматівно-правовую базу супроводжуються гіперпосиланнями. Гіперпосилання ведуть на ligazakon.ua.

zpd.gov.ua — публічний веб-ресурс центрального органу виконавчої влади, утвореного згідно з Указом Президента України від 9 грудня 2010 №1085/2010. Джерело фінансування — державний бюджет України. ligazakon.ua — комерційний веб-ресурс товариства з обмеженою відповідальністю "Ліга Закон", зареєстрованого Шевченківською районною у місті Києві державною адміністрацією, ідентифікаційний код 35256291. Джерела доходів — платний доступ до документів, платні семінари, реклама.

Ні, аби ви не подумали неправильно, саме ті документи, на які посилається zpd.gov.ua, на ligazakon.ua в переліку безоплатних, звичайно (хто ж наразі буде платити за доступ до КпАП?). Але реклама платних семінарів там є.

Тенденція до приватизації публічного простору на планеті Земля, що виражено триває з 80-х років XX століття, у випадку з ринком юридичної інформації має визначальним фактором різке зростання обсягів інформації. При цьому найефективніші технології для їх обробки, як правило — приватна власність. При цьому система публічної влади робить вигляд, начебто зростання обсягів немає, і начебто всю інформацію можна ефективно обробляти за допомогою газети Урядовий Кур’єр, ну або rada.gov.ua, на крайняк. В українському випадку, до того ж, відсоток флуду давно набув особливої клінічності [1]. Відтак, Ліга Закон за додаткову плату робить мільйон вєдомствєнних інтерпретацій принципово придатними для обробки (бухгалтерами і юрістами на прєдпріятіях), НАУ за додаткову плату робить мільйон судових рішень принципово придатними для обробки (юристами классом повыше), всі щасливі. Перед пересічним же система — рубаючи на корню можливість водночас легально і ефективно протестувати, скажімо, проти свинської вирубки дерев, просто продукуючи космічні потоки флуду публічного значення — робить вигляд, наче Ліги Закона і НАУ не існує.

Однак Україна загалом перебуває [2] цілком в руслі світових тенденцій — ба навіть більше, не будучи обтяженою культурною спадщиною, Україна в дечому ці тенденції випереджає. Адже хоч що би там кричали всякі ниці альтер-глобалісти і прочая панкі, а приватизація публічного простору впевнено просувається, побєдоносно ведучи насєлєніє планети до Нового Світового Порядку, він же Нове Середньовіччя. Феодалізм і всьо такоє. Шкода тільки, Ліга Закон та ДСЗПД від розуміння цього такі далекі — а то могли би вже, цитуючи класика, отбросить ложную стыдливость и вкушать продукт, ткскзть, в чистом виде.

_______________________________________________________
[1] http://none-smilodon.livejournal.com/461966.html (читати виключно від слів "парламент-графоман" і до "рахітичної юридичної системи")

[2] http://biz.liga.net/all/transport/novosti/2258362-metro-na-troeshchinu-gotovy-stroit-shest-kompaniy.htm

Блог: Alex Kharchenko феодалізм приватизація корупція кіберпанк

Знак гривні
Знак гривні