Відношення партій до НАТО

Скажи мені як ти відносишся до НАТО - і я скажу хто ти.
Якби Україна була в НАТО (чи хоча б в 2008 році підписала ПДЧ), то Крим був би наш, а на Донбасі були мир та процвітання.
Тому, ті, хто зараз розповідають про те, що питання НАТО не на часі - грають на руку тільки кремлю, путіну та ворогам України.

Отже, подивимось хто з політичних партій як відноситься до вступу в НАТО.

Блок Порошенко - жодного слова про колективну безпеку, евроатлантичну інтеграцію, НАТО не сказано.

Народний фронт - "законодавче відновлення та реалізація стратегічного курсу на євроатлантичну інтеграцію".

Радикальна партія Ляшка - в програмі пункти про евроатлантичну інтеграцію відсутні.

Самопоміч - "Відмова від позаблокового статусу України".
+ Воля - "виступає за створення резервної армії та відновлення обороноздатності як реальної альтернативи вступу в НАТО, оскільки членство в НАТО передбачає відсутність територіальних конфліктів з іншими країнами. тому як довгострокова перспектива - так, НАТО кращий вибір. але захищати себе треба вже сьогодні".

ВО "Свобода" - "Вимагати від країн-членів НАТО вигідних для України умов, чітких ґарантій та конкретних термінів можливого вступу України до Альянсу".
"Здійснити необхідні кроки для вступу України в НАТО. Очистити військове командування та силові структури від агентури Москви, зрадників і корупціонерів".

Громадянська позиція - "Забезпечити пріоритетний вихід на стандарти і критерії, необхідні для вступу України до Європейського Союзу і НАТО".

Сила людей - "Україна має негайно позбутися позаблокового статусу та відновити інтеграційні процеси щодо НАТО, щоб мати можливість набути членства за результатами референдуму.

Батькіщина - "НАТО – це система колективної безпеки, демократичні стандарти, успішні реформи та привабливий інвестиційний клімат. Це свобода, спокій і мир для громадян. Тільки НАТО може захистити Україну від зазіхань Кремля.
Ми зобов’язані:
Ухвалити закон про чіткий план та графік реформ для перетворення України на потенційного члена Альянсу. Покласти на громадськість контроль за його виконанням.
Відродити Збройні Сили України та забезпечити їх переоснащення на базі вітчизняного ВПК згідно стандартів НАТО."

Правий сектор - "Більшість сучасних політичних сил бачать гарантії безпеки держави тільки в міжнародному визнанні України, у її членстві в європейських та світових структурах, у партнерстві в рамках НАТО, СНД, ЄЕП, ЄС тощо. Це небезпечна і згубна для України політика. Вона базується на свідомому чи несвідомому змішуванні понять “безпека нації” (усунення всього, що заважає всебічному відродженню, розвитку і державному самоутвердженню української нації), “національна безпека” (протидія внутрішнім і зовнішнім чинникам, які суперечать інтересам української нації у всіх сферах життя і загрожують її майбутньому) та “безпека держави” (надійне забезпечення держави від можливої агресії, окупації та спроб антиконституційної зміни влади).
Насправді надійно гарантувати безпеку України може тільки сам український народ, об’єднаний українською національною ідеєю, і тільки у власній державі. Якщо влада не виявляє і не карає ворогів нації та держави, – значить, вона сама є ворогом нації та держави".

П.С.
Тексти взяті виключно з офіційних програм партій. Виступи лідерів та представників партій до уваги не брались.

Треба в НАТО

Блог: pbest верховна рада НАТО вибори кандидати історія

Знак гривні
Знак гривні