Рейтинг найдорожчих банківських брендів світу

Вийшов в світ рейтинг 500 найдорожчих банківських брендів - Banking 500. The most valuable banking brands of 2013 - за версією журналу The Banker і консалтингової компанії Brand Finance.

На першому та другому місці знаходяться два американські банки "Wells Fargo" та "Chase", на третьому - англійський "HSBC", далі йдуть американські "Bank of America" й "Citi", на шостому - іспанський "Santander", далі: китайський "ICBC", American Express (США), французький "BNP Paribas" та "China Construction Bank" (КНР).

The most valuable banking brands of 2013

Взагалі в рейтингу присутні банки з понад 60 країн світу. Проте жодного українського банку до цього реєстру не потрапило.

Зате в ТОП-500 є багато банків з наших країн-сусідів, а також банків, які мають свої представництва в Україні.

Так, Угорщина представлена "ОТП Bank", що займає 173 місце,
Польща представлена цілими шістьма банками, двоє з який "PKO Bank" (124 місце) та "Bank Pekao SA" (166 місце) діють також і в нашій країні,
Румунія - банк "BRD" (490 місце),
Росія - вісім банків в рейтингу: Sberbank (13 місце) , ВТБ (80 місце), Bank Moskvy (104 місце), Rosbank, Nomos-Bank, Ural-Siberian Bank, TransCreditBank, Vozrozhdenie Bank.
Словаччина - VÚB Banka (494 місце),
Туреччина представлена 10 банками: Akbank (86), Isbank (89), Garanti (110) та інші,
Австрія має 2 банки в рейтингу: Erste (75 місце) та Raiffeisen Bank (85),
Чехія - Komerční banka (271),
Кіпр - Bank of Cyprus (364).

Вітчизняних аналітиків можуть зацікавити такі банки, як UniCredit (46 місце), Crédit Agricole (61) та Intesa Sanpaolo (106), що в Україні володіє Правекс-банком.

Також в рейтингу присутні Казахстан: Halyk Savings Bank Kazakhstan (334 місце) та Kazkommertsbank (421), а ще такі країни як Нігерія, Порто-Ріко, Того, Вьетнам...

Враховуючи все вищесказане, виглядає дуже дивним, що жоден з українських банків не потрапив до цього рейтингу.

Джерело: http://brandirectory.com/league_tables/table/banking-500-2013

Блог: pbest рейтинг фінанси україна банки світ

Знак гривні
Знак гривні