За право вибору на виборах Президента!

Шановні громадяни України, представники громадських організацій та патріотичних проукраїнських партій! Невдовзі нас очікують вибори Президента України, який протягом наступних 5 років буде визначати як зовнішньополітичний курс країни, так і основні напрямки розвитку всередині держави (через призначення Прем’єр-міністра), наступний Президент виступатиме гарантом нашої незалежності та буде Верховним Головнокомандувачем Збройних сил України. Від нашого з Вами вибору залежить майбутнє України!

Автори: Тарас Пушкар, Ігор Пушкар

Якщо ми вважаємо за необхідне сталий рух України в бік розвитку демократії, залучення до євроінтеграційного процесу та отримання захисту нашого суверенітету з допомогою НАТО, залучення світових демократій на захист наших інтересів у війні з Росією, якщо підтримуємо реформи армії, децентралізації та охорони здоров’я, то ми, очевидно, підтримуємо наявний курс розвитку країни і нашим кандидатом на наступні 5 років є Петро Порошенко. Попри заяви іншого (-ї) прохідного (-ї) кандидата (-ки) про схожі наміри, ми не можемо бути впевненими у їх правдивості, з огляду на попередню діяльність цього (-ієї) кандидата (-ки). Тому єдиним очевидним шансом на продовження обраного курсу є переобрання чинного Президента.

Як видно з останніх соціологічних опитувань, на посаду Президента найбільш вірогідно претендують 3 кандидати: Порошенко, Тимошенко і Зеленський. Найбільш важливе питання, хто ті двоє, які потраплять до другого туру, і чи буде у нас із Вами вибір у другому турі взагалі? Дуже не хотілось би знов опинитися у ситуації «виборів без вибору», подібній до «Кучма-Симоненко», або «Янукович-Тимошенко». 31 березня у наших руках знаходиться можливість чи неможливість вибору як такого у другому турі. Що робити, щоб не опинитися черговий раз у патовій ситуації, не наступити на ті самі граблі?

У першому турі виборів Президента, що відбудеться вже за місяць, у нас, начебто, є вибір із 44 кандидатів. Насправді ж, наш вибір значно простіший – чи буде Петро Порошенко у другому турі, чи ми отримаємо вибір без вибору: Тимошенко-Зеленський (насправді Коломойський-Коломойський). Якщо ми не хочемо кусати лікті у другому турі, нам доведеться щонайменше забезпечити вихід до 2 туру Порошенка. Наявність інших 43 кандидатів, які нам можуть подобатись за своїми ідеологічними чи особистісними якостями, можуть бути підтримані нашими близькими чи знайомими, думку яких ми поважаємо, не повинна відвертати нашої уваги від того, що у другому турі ми можемо мати лише два варіанти розвитку подій: Коломойський-Коломойський, чи Порошенко-Коломойський.

Якщо Ви свідомий результатів свого вибору громадянин України, то Ви зрозумієте, що більшість із альтернативних Порошенку 43 кандидатів є або технічними, або балотуються на посаду Президента винятково заради впізнаваності власної політсили на парламентських виборах. А деякі з найбільш рейтингових технічних кандидатів вже агітують за свої партії, яких ще фактично немає. Тому ми повинні розуміти, що ці кандидати, які егоїстично ризикують майбутнім України зараз, очікуючи дивідендів на парламентських виборах, не достойні нашої підтримки.

Якщо ж Ви патріотичний кандидат у Президенти, не вважаєте себе технічним і пішли на вибори з подачі власної політсили, не прогнозуючи, які наслідки спричинить відтягування кількох відсотків голосів від рейтингу кандидата, що збереже наш курс «далі від Москви», ви можете виправити ситуацію, знявшись з президентських перегонів на користь Петра Порошенка. Інакше, Вас можна вважати помічником Коломойського з відповідним ставленням до Вас і Вашої політсили на парламентських виборах. По суті, за кого б не проголосував виборець у першому турі, крім Порошенка, він голосує за кандидатів Коломойського у другому турі.

Шановні виборці! Згадайте, як Ви себе почували на виборах 2010 року, коли у нас був «вибір без вибору»: Тимошенко або Янукович. Чи хочемо ми повторення цієї патової ситуації у новому вигляді - Тимошенко-Зеленський? Сподіваємося, що «ті, хто мають очі –побачать, ті хто мають вуха – почують.

Блог: Народні ТЕКСТИ вибори-19 тимошенко зеленський опініон

Знак гривні
Знак гривні