Аптечні наркотики онлайн

У пресі і на телебаченні не раз з'являлися матеріали про те, як продають наркотичні ліки в аптеках українських міст. Але, як виявилося, наркоману не обов'язково виходити з дому, щоб замовити наркотичні препарати. В наше століття технологій це можна зробити просто сидячи за комп’ютером.

В 2011 році Президент підписав закон, що вносив поправки до Карного Кодексу України. Такі поправки мали на меті поліпшити ситуацію з вживанням наркотиків в нашій країні. Проте важко погодитися, що це допомогло – за даними незалежних експертів, наразі наркозалежних в Україні є 1,5 – 2 мільйони. І кожного року ця цифра збільшується на 8-10%.

Бачимо, що боротися з наркоманією у нас не виходить – проте очолювати анти-рейтинги ми добре вміємо. Україна займає 2-ге місце в Європі по вживанню наркотиків. Також, за дослідженням компанії «Bloomberg», наша країна займає 13-те місце рейтингу «порочних країн».

Так, пишатися нема чим. От дивишся на ці колосальні цифри – бо 2 мільйони – це майже як Мінськ - і дивуєшся – чому таке поширення? Невже стільки людей без проблем дістають наркотичні речовини?А виходить, що без проблем. Тим паче що люд тепер пішов винахідливий – як наркотики вживають лікарські препарати.

На сьогодні існує два найбільш поширених джерела придбання наркотиків-ліків. Деякі з таких препаратів продаються в аптеках у недобросовісних власників. Інший шлях – звертатися до Глобальної Мережі.

З листування з одним із дільців - фото пакунку, який нам би відправили

Популярні «лікарські» наркотики

Фармацевтичні компанії пропонують безліч ліків, які так вподобали наркозалежні. Ми ж шукаємо найпопулярніші в Інтернеті ліки, про які стільки пишуть на спеціалізованих форумах для «любителів кайфу».
Трамадол – синтетичний наркотичний анальгетик. За прийнятою зараз класифікацією, Трамадол не є наркотиком. Він віднесений до сильнодіючих препаратів. Тим не менш, існує немедичне використання Трамадолу.

Трамадол при застосуванні в дуже великих дозах може викликати ейфорію . При немедичному використанні викликає залежність практично неможливо відрізнити від героїнової.

Димедрол - протиалергійний, антигістамінний препарат, має седативну дію. У медицині вживається для лікування алергічних захворювань. При вживанні його разом з алкоголем або просто у великих дозах він може викликати дуже сильні галюцинації. Постійне використання препарату у великих дозах призводить до звикання і важкої залежності.

Передозування речовиною може привести до смерті.

Метадон - синтетичний наркотичний анальгетик. При вживанні метадону виникає стан ейфорії, що супроводжується сонливістю, пригніченням дихання, невиразною мовою, погіршенням концентрації уваги або пам'яті і зниженням здатності до розмірковувань. Вживання метадону призводить до розвитку психічної та фізичної залежності, а відмова від нього – до абстинентного синдрому (синдром відміни або «ломка»).

Реланіум – препарат-транквілізатор. Зловживання препаратом викликає у людини гостре збудження, галюцинації, безсоння. впливає на зір, дихальну систему. Наркомани, що «підсіли» на такий препарат, можуть отримати погіршення зору та збої в роботі дихальної системи, а жінки – проблеми з статевою системою.

Сібазон – препарт-транквілізатор. Підвищення дози може супроводжуватися сонливістю, галюцинаціями. Передозування викликає пригнічення діяльності серцевого м’яза.

Кайф через Інтернет

Для того, щоб розібратися, які взагалі препарати використовують наркомани, багато не треба. Достатньо просто знайти форум в Інтернеті – а таких чимало, і не особливо-то вони й ховаються. На таких форумах будь-яка хоч трохи грамотна людина візьметься за голову, бо чого тільки коштує фраза «Чё риальна дастать ф аптеки?»

Проте такі форуми більш ніж інформаційні. З них дізнаємося, що препарати можна дістати через Інтернет, а оголошення про їх продаж з’являються на популярних сайтах об’яв. Наприклад, на сайті http://dosk.kiev.ua розміщено декілька оголошень, що прямим текстом обіцяють продати без рецепту строго рецептурні препарати.
Для того, щоб більше дізнатися про такі схеми обороту препаратів, створюємо e-mail скриньку і намагаємося зв’язатися з дилерами. Легенда така – скринька зареєстрована на ім’я уявного Колі. Наш вигаданий наркоман розповідає, що тільки-но «зліз» з ФЕНу, і тепер хоче спробувати щось новеньке.

Після переписки з дилерами виявляється, що вже існує декілька налагоджених та відпрацьованих схем по отриманню препаратів. В першій версії гроші переводять на акаунти web-money. Такі електронні гаманці майже неможливо прослідкувати, так що їх власник нічим не ризикує. Попередня плата – 100 %. Таблетки доставляють поїздом а бо автобусом вже за 2-3 дні. Дилер передає упаковані ліки через провідника. В місці призначення замовник отримує посилку, нібито від родича. А працівник залізниці може й не здогадуватися про вміст пакунку – адже ліки добре укомплектовані.

«Доставка занимает 10 часов, 50 грн, поездом через проводника, конверт с документами, приходит на Киев Пассажирский.
Конверт с бассейном, не прощупывается, гнется, можно садится на него»
На прохання нашого наркомана Колі дилер висилає фото товару, а саме Трамадолу. Таблетки упаковані не в оригінальну удавку, а розфасовані саморуч по пакетам по 30-50 таблеток.

В другій же схемі оплата здійснюється через карту Приватбанку. Тут вже більші можливості доставки – поїзд, автобус або навіть «Новою поштою».
Ціни відповідні – порівняно з аптечними зростають в п’ять — десять разів, а в окремих випадках і в 60. На приклад Трамадол в аптеках коштує від 18-60 гривень, в залежності від дозування, дилери ж пропонують препарат по ціні від 200 гривень. Димедрол має середню ціну в 5 грн, нам же пропонують його за 300.

Як бачимо, придбати заборонені препарати не так вже і важко, були б гроші. Але ця схема також показує як і наскільки наживаються дилери на наркозалежних. На одному замовлені від грошовитого клієнта можна заробити від тисячі до півтори, а нині таких клієнтів чимало. Такі ж схеми і вподобали шахраї, які отримують передоплату і зникають. Тому, такий продаж є ґрунтом для розростання різної злочинності, яка наразі твердо стоїть на ногах.

У плані розвитку країни до 2020 року пропонують збільшити кримінальну відповідальність за поширення великих обсягів наркотиків. Проте за невеликі дози навпаки пропонують прибрати кримінальну відповідальність. Такі дози і продають через Інтернет – там спокійно можна дістати від 5-ти упаковок лікарських препаратів, що мають наркотичний ефект і мають продаватися строго за рецептом. Глобальна мережа не тільки підкаже, який саме препарат обрати і з чим його змішувати, а й покаже, де краще замовити. То що ж правоохоронні органи? А вони не роблять нічого. Не викривають злочинність, що діє прямо під їх носом. Питання тільки – чому? А кажуть, що все на світі існує саме тому, що комусь вигідно….

Олена Микитенко, Юлія Ромась

Блог: Народні ТЕКСТИ кримінал

Знак гривні
Знак гривні