Візуалізація даних від ТЕКСТИ.org.ua: проект "Державний Бюджет України"

Допомога по використанню програми, яка дозволить вам дослідити та порівняти держбюджети України за 2008, 2009, 2010 та 2011 рік.

Увага! Приносимо вибачення користувачам Інтернет Експлорера, у цьому броузері інфографіка не працює. На жаль, у найближчому часі підтримка цього броузера не запланована.

Примітка ми брали дані по бюджетам на кожен рік з сайту Верховної Ради, з додатків №3 до проекту Бюджету України на кожен з названих вище років. Тобто, дані в остаточно прийнятих Бюджетах можуть частково відрізнятися від тих даних, що використали ми.

Найкраща інструкція - клікайте на графіки, і експериментуйте!

Головні елементи інфографіки позначені зеленими колами.

1. Тут можна переключати до якого року відноситься Бюджет на графіках нижче
Одразу під цим меню йде діаграма із загальною інформацією пр бюджет.

2. Активна зона - в ній змінюється назва пункту витрат, яку можна вибрати мишкою на графіку нижче. Обраний пункт витрат підсвічується червоним. Клік на червоний стовпчик виводить велику діаграму з кулями внизу (подальша деталізація витрат), і додає цей пункт витрат в "Робочий нотатник" (про це читатайте в пункті 7)

інструкція

3. Основний графік по всім витратам бюджету на установи, міністерства та адміністрації, в порядку зменшення сум. Масштаб - логарифмічний. На графіку нижче, знаходиться індикатор, за яким можна порівняти бюджет з минулорічним. На ньому темно-синім позначено стовпчики,що відповідають витратам на установи, які зросли у порівнянні з попереднім бюджетом. Червоним - витрати на , що впали. Сірими стовпчиками позначені витрати, які є новими - тобто, відповідний пункт витрат з'явився лише у бюджеті за цей рік.

4. Назва витрат на конкретну установу. Всі деталізовані підпункти витрат на цю установу показані на графіку з кулями нижче. Розмір кожної кулі відповідає сумі витрат.

5. Один з підпунктів витрат на установу. Сума в мілйонах гривень- якщо не позначено на кулі, інколи трапляються мільярди.

6. Якщо навести мишкою на кулю, і потримати трохи без руху, то з'являється повна назва цих витрат. Якщо клікнути на кулю, запис пр цей підпункт додається в Робочий нотатник.

7. Робочий нотатник - місце, де з"являється інформація про всі ваші кліки на активні зони на графіках. Нотатник доданий нами, для того щоб все це було не лише красивою інфографікою, а корисним інструментом. Сценарій наступний - ви громадянин, працівник установи або журналіст, який цікавиться на що йдуть гроші з Бюджету. Ви досліджуєте графіки, і якщо вас щось цікавить, клікаєте на ці пункти. Вони збираються у вашому "Робочому нотатнику", де їх можна скопіювати мишою і використати далі, як ви забажаєте, у ваших текстах.

8. Якщо ви знайшли щось дуже цікаве, поділіться інформацією з іншими! Цей лінк дозволяє одним кліком поставити інфу про видатки у Твітер.

Гарного використання!

Візуалізація даних від ТЕКСТИ.org.ua: проект "Державний Бюджет України"

Всю пов'язану інформацію, як створювалась ця візуалізація, тощо я напишу пізніше.

Наразі є питання до читачів - який термін краще використовувати? Ця програма - все таки більше не "Інфографіка", а "Візуалізація даних". Як би це її назвати красивіше, бо "візуалізація" якось не звучить.

Блог: Суворий Адмін бюджет datavis дані візуалізація

Знак гривні
Знак гривні