Судові засідання по справі депутата Багрінцева будуть закритими

Підозрюваний у вбивстві депутат стверджує, що присутність на суді журналістів принизить його честь та гідність, а справу проти себе назвав політично вмотивованою
Оболонський районний суд провів попереднє судове засідання по підозрі 26 річного депутата Ніжинської міської ради Максима Багрінцева у вбивстві 51 річної жінки.
На початку засідання представник державного обвинувачення зачитав клопотання про приєднання до справи трьох томів кримінального провадження. Серед списку зачитаних документів збереглися чек та накладна від знаряддя вбивства – молотка.
Захисник потерпілої сторони – рідної сестри Наталії, подав до суду клопотання про повернення справи до прокуратури і перекваліфікацію скоєного Багрінцевим правопорушення із вбивства (ч.1 ст. 115 КК України) у навмисне вбивство із особливою жорстокістю (ч.2 п.4 ст. 115 КК України). Дане клопотання захисник пояснює способом вбивства – нанесення 14 ударів молотком у голову, що спричинило жертві великі страждання.
Сестра загиблої, яка визнана потерпілою стороною, розповіла про те, що жертву Багрінцева хоронили у закритій труні, а дітям завдано непоправну травму психіки.
Підозрюваний у вбивстві депутат під час судового засідання демонстрував елементи неповаги до суду і не вважав за потрібне навіть вставати, коли до нього зверталися представники Феміди. Перше про що почав говорити підозрюваний депутат, було те, що кримінальне провадження проти нього є суто політичним, пов’язане воно з колишнім Ніжинським міським головою, якого теж засуджено, проте за хабар. Багрінцев почав говорити, що він заперечує проти присутності ніжинськик журналістів, оскільки саме вони винуваті в тому, що він зараз знаходиться за гратами.
Далі підозрюваний у вбивстві депутат, який до того ж у ньому зізнався, твердив про те, що розголошені під час судових засідань обставини нанесуть непоправних збитків його честі, гідності, діловій репутації перед ніжинськими виборцями та колегами депутатами.
Захисник Багрінцева вказував на деякі недоліки слідства і просив повернути справу до київської прокуратури задля їх усунення.
Після нарадчої кімнати суд оголосив своє рішення, в якому він прислухався до думки опозиційного депутата та його захисника. Вирішено продовжити розгляд справи за обвинуваченням Багрінцева у кримінальному правопорушенні передбаченого ч.1 ст. 115 кримінального кодексу. Розгляд справи проводити у закритому режимі. Розгляд справи по суті призначити на 19 вересня об 11:30.
Варто відмітити, що існує велика вірогідність того, що депутат Багрінцев намагатиметься уникнути покарання по цій справі. Це випливає з того, що санкція статті передбачає від 7 до 15 років. Опозиціонер визнає свою вину та намагається формувати у суду думку про те, що він перебував у важкому психічному стані, пов’язаним з мером міста, що дає можливість припустити, що покарання відносно нього буде обране нижче нижчої межі, тобто менше 7 років.
Тож соціально-небезпечний депутат, який погрожував вбити Президента та Прем’єр-міністра, цілком реально через кілька років може знову опиниться на свободі. Не даремно ж його охрестили «Ніжинським Лозінськім».

Блог: Bilousenko депутати бют опозиція вбивство злочин суд

Знак гривні
Знак гривні