День Після Поразки – Відродження

Це копія одноіменної статті у моєму журналі. Початок в попередніх статтях:
"В хокей грають люди" і "Поразка"

В усіх офісах, на будівельних майданчиках, в кавярнях і пабах Ванкувера сьогодні говорили про вчорашню поразку і про rіоts - вуличних хуліганів, які підпалили центр міста. Говорили про розумну тактику поліції Ванкувера, про героїзм звичайних перехожих, які сміливо ставали на шляху хуліганів, про дуркуватих підлітків і про "професійних хуліганів" в масках, про те, що вандалізму фактично було не уникнути, але на щастя все обійшлося без жертв.

Проблеми є усюди і ще будуть. Найголовніше, як місцева громада реагує, виправляє помилки. По дорозі з роботи, через 20-ть годин після часу Х - поразки в фіналі Кубку Стенлі, я пройшовся тією самою вулицею Сеймур.

Вулиця Сеймур на наступний день
На вулиці Сеймур ще пахло горілим. Розбиті вітрини тимчасово заколотили деревяними щитами.

Волонтери миють тротуар
Волонтери, які самоорганізувалися в Фейсбук сторивши групу Post Riot Clean-up - Let's help Vancouver ("Чистимо Після Хуліганів - Допоможемо Ванкуверу") чистили з милом тротуари, перефарбовували опалені залізни смітники. Волонтери в футболках кольорів Канаксу і в формі олімпійських волонтерів Vancouver 2010.

Дошка відгуків замість вітрини
Дошка відгуків замість вітрини. На тимчасових щитах ванкуверити пишуть, що вони про все це думають. "Честь бути вашим гостем!", "Знайдемо вандалів по фотографіях", "Ми - Ванкувер. А Канакс прийшов другим, це досягнення!", "Справжні Ванкуверити не руйнують красу", "З днем народження Бікса" (призвище хокеїста Канаксу), "Наш спадок - новий день!", "Якщо ми так програємо, то чи ми заслуговуємо на перемогу?"

Більше про вандалів і волонтерів можна прочитати на сторінці ""Фанати Канаксу проти Ванкуверських Хуліганів 2011" Canucks fans against the 2011 Vancouver Riots

Блог: Stan канада активізм суспільство реакція хокей волонтери

Знак гривні
Знак гривні