Орхан Памук відкриє у Стамбулі Музей невинності

Еге ж, як на мене, також важлива новина:)

28 квітня Нобелівський лауреат із літератури Орхан Памук планує відкрити у Стамбулі Музей невинності. Музей буде відкрито на одній із глухих стамбульських вуличок, однак шанувальники відомого автора чекали цієї події чотири роки. Запланований захід переносився з року в рік, тим часом сам Орхан Памук був змушений емігрувати з країни через побоювання, що йому загрожує теракт.
Більше дата відкриття музею, як повідомляють турецькі ЗМІ, не буде переноситися.
Музей невинності нобелівський лауреат організував як відображення свого останнього однойменного роману, що лідирує в списках світових бестселерів вже кілька років. Роман присвячений трагічному коханню між стамбульським мільйонером і його бідною далекою родичкою та був написаний на основі реальних подій. Тим часом у колекції музею буде представлено тисячі речей, які збирав головний герой твору Кемаль у пам'ять про свою померлу наречену Фюсун.
Також у турецькій газеті Taraf сьогодні з’явився ідеологічний маніфест нобелівського лауреата присвячений музею, що незабаром відкриється. Цю прокламацію Орхан Памук назвав «Скромним маніфестом Музею невинності». А редакція газети повідомила, що маніфест побачив світ саме в її виданні й лише потім буде передрукований у західній пресі.
Роман «Музей невинності» набув популярності , оскільки висвітлює Туреччину та загалом Близький Схід крізь призму наступу секуляризму і зміни історичних епох.

http://umma.org.ua/uk/news/world/2012/04/20/7221

Блог: Oles Kulchynskyi

Знак гривні
Знак гривні