Wall Street Journal прогнозує майбутнє Туреччини

Матеріал цікавий тим, що вкотре демонструє гу із гу насправді в східній політиці Туреччина, яка лише чудово розігрує антиізраїльську роль:)

Впливова американська газета Wall Street Journal опублікувала статтю, де розглядається нова геополітична рівновага у світі. Водночас цей матеріал закордонних аналітиків привернув увагу й турецької преси, оскільки у ньому йде мова і про Туреччину.

Так, на думку американських фахівців, сучасний «трьохсторонній» порядок на політичній карті світу, де активними гравцями виступають США, ЄС та Японія, невпинно змінюється. Отож, на їхню думку, незабаром має ще дужче посилитися роль таких країн як Індія, Китай, Бразилія та Туреччина. Далі ці всі держави стануть новими найбільш надійними партнерами США, які анітрохи не втратять своєї ваги у сучасному світі. Тому стаття, яку надрукувала Wall Street Journal називається «Міф про падіння США».

Окрім того, в аналітичному матеріалі американського видання чітко окреслюється нинішня ситуація, що складається в трикутнику ЄС – Туреччина – Близький та Середній Схід. Автори публікації у Wall Street Journal переконані, що поки ЄС постійно ослаблює економічна криза, Туреччина дистанціюється від цієї структури. Тим самим держава стає все сильнішим представником та виразником інтересів США на Близькому Сході.

Джерело: http://umma.org.ua/uk/news/world/2012/04/11/7006

Блог: Oles Kulchynskyi

Знак гривні
Знак гривні