Ядерний Гелетей

Прочитайте, будь ласка, допис нижче.
https://www.facebook.com/v.geletey/posts/302015956657479?fref=nf

"Ще раз про дуже важливе!

Моя нещодавня заява щодо можливого застосування російськими військами ядерних боєприпасів проти сил АТО, була пов’язана з наявною на той час інформацією про те, що Росія завезла на територію Луганської області, та використовує проти українських військовослужбовців самохідні міномети 2С4 “Тюльпан”.
Особливістю цієї потужної зброї є те, що окрім фугасних та активно-реактивних мін, самохідний міномет може вести вогонь надмалими ядерними боєприпасами потужністю менше 1 кт.
Як відомо, на сьогоднішній день Росія фактично використовує українську територію як випробувальний полігон для тестування нових зразків зброї.
Чи не задля того, аби випробувати цю зброю на Сході України, росіяни переправили самохідні міномети 2С4 на нашу територію?
Нам достеменно відомо, що під час штурму Луганського аеропорту російські війська, у тому числі застосували міномети 2С4“Тюльпан”.
Про це, зокрема, можуть свідчити значні руйнування та ушкодження, яких зазнали будівлі та інфраструктура летовища?
Ще раз наголошую, що перевірити, чи застосовувався ядерний, або інші невідомі нам боєприпаси об’ємної дії, можуть лише відповідні фахівці, на озброєнні яких є спеціальне обладнання, що дозволить зокрема перевірити радіаційний фон місцевості.
На превеликий жаль, зараз ми не можемо цього зробити оскільки луганський аеропорт на теперішній час контролюють терористи та російські військовослужбовці."
Його автор не "фейсбук-полководець". Його автор ГЕНЕРАЛ-ПОЛКОВНИК, МІНІСТР ОБОРОНИ України!
Але такого рівня дрімучої некомпетентності ще потрібно пошукати ...:///
1. 2С4 “Тюльпан" дуже СТАРИЙ зразок озброєння. Він де тільки не використовувався. І його немає жодного сенсу повторно випробовувати.
2. 2С4 “Тюльпан" створювався НЕ ЛИШЕ під ядерний тактичний боєприпас. Це насамперед інструмент для руйнування капітальних оборонних споруд. Звичайним, НЕ ядерним боєприпасом. Для цього він випробовувався, для цього приймався на озброєння, для цього власне і використовувався.
3. Найменший ядерний боєзаряд на озброєнні РФ, наскільки мені відомо, 0,1 кт. Це еквівалент 100 ТОН ТРОТИЛУ. Плюс характерні ознаки ядерного вибуху. Для того щоб зрозуміти що був застосований саме він, не потрібен дозиметр :/.

Але все це для пана Гелетея - темний ліс.
Як можна керувати збройними силами воюючої країни, не розуміючи елементарних речей ...?
Як можна тримати в військовий час на такій посаді абсолютно невідповідну людину ...?

П.С. Допоки армією керуватиму кретини, про перемогу годі і мріяти.

Блог: Aleks армія донбас

Знак гривні
Знак гривні