Г

Голова Нових Петріців відріже каналізацію, тепло і газ від Межгір'я? (плюс секретні ФОТО)

Третього травня ми писали про те, що охорона Януковича не дозволила журналістської групі нашого порталу фотографувати паркан, за яким в Межигір'ї живе Президент. Власне, конфлікт з бійцями «Беркут» не входив в наші плани, адже ми приїхали до маєтку Віктора Федоровича за іншим. Нас запросила сюди його сусідка Ірина Бішарян, щоб розповісти про свою суперечку з місцевою адміністрацією.

Їздив до Януковича: Антон ЗІКОРА

Фото: Дмитро ФЕДОРЕНКО

Комунікації Януковича

У 2006 році вона купила тут десять соток за 52 тисячі доларів, мріючи побудувати будинок. Поки тут пустир, на якому, судячи з антуражу, якісь люди грають у футбол. Є підозра на челядь Януковича. Адже буквально за кілька метрів - зелений паркан його маєтку. І якщо раніше «Межигір'я» охороняв зведений загін міліції, то сьогодні тут «Беркут». Це, звичайно, привносить свою специфіку. Коли власниця землі виставляла кілочки, позначаючи свою територію, з-за паркану вибіг цілий взвод спецназу.

Абсолютно секретне фото паркану Януковича

Але це все лірика. Головне те, що між ділянкою Бішарян і ділянкою Януковича лежить ще одна ділянка землі. Під неї на глибині півтора метри від будиночку газорозподільної станції проходить захисний кабель, комунікації, теплотраса, каналізація, водопровід і електричний кабель. Як громадянка України, яка народилася на її території, яка має право на свою ділянку землі, Ірина просила віддати їй неліквідну територію під город. І навіть написала заяву, в якій зобов'язалася передати за це громаді Нових Петрівців вісімдесят тисяч гривень.

11 липня 2008 Новопетрівська сільська рада виділила у власність цю ділянку. Але не Бішарян, а якоїсь громадянці Трохимчук. І не під город, а під житлове будівництво.

- Але тут виникає кілька запитань, - говорить Бішарян. - По-перше, відповідно до закону, відстань від краю одного будинку до іншого краю має бути мінімум вісім метрів. Ширина ж цієї ділянки лише чотири з половиною метри. По-друге, якщо тут з'явиться будинок, то до нього буде неможливо не пройти, не проїхати, тільки якщо прокласти дорогу по моєї ділянці.

І найголовніше: щоб щось будувати на цих чотирьох з половиною метрах, потрібно кудись перекласти підземні комунікації. Місцевий голова за прізвище Старенький погрожує запустити їх під моєї територією, про те ж говорив головний архітектор Вишгорода Олександр Пономарьов. Але це абсолютно фантастично і нереально як з юридичної, так і з технічної точки зору.

Дійсно, уявити, як Межигір'я залишається без газу і води, у зв'язку із змінами маршруту трубопроводу, дуже складно. Бішарян, у свою чергу, не розуміє, чому все так відбувається, адже її земля оформлена на неї законно. Сьогодні ж виникає небезпека, що територія може бути у неї відібрана. Якісь люди привозять сюди ще якихось людей, яким показують невеликий пустир, що примикає до резиденції Президента. Пропонують купити його, а труби перекласти до неї на ділянку, щоб цю ділянку віддати під забудову.

Все це, звичайно, прямо не пов'язане з Януковичем. Але Ірина дуже хоче зустрітися зі своїм всемогутнім сусідом, щоб прямо розповісти йому про те, що відбувається. Поки безуспішно.

Бішарян на своєї землі

бєспрєдєл межигір'я янукович

Знак гривні
Знак гривні