Б

Бояре поедут! У Києві для Януковича відкривають окрему трасу (+ФОТО)

У суспільстві існує думка, що керівники Партії регіонів ні чому не навчаються, ні до чого не прислухаються і нічого не хочуть змінювати в себе. Але це не так. Варто було представникам їхньої верхівки півтора місяця послухати незадоволений гомін київських водіїв, які простоюють в пробках через рух Президента на роботу з Межигір'я, як вони вирішили щось зробити.

Укладкою асфальту цікавився: Антон ЗІКОРА

Фото: Олександр СЕНЬКО

Очевидно, вже днями Віктор Федорович почне їздити на роботу новим шляхом - через Гаванський міст.

Гаванський міст зв'язує Поділ з Рибальським півостровом, Оболонню і Московським мостом - а потенційно і далі з Межигір'ям. Він дозволяє значно скоротити гак довкола вантажної гавані Києва через вулицю Електриків, але зараз міст відкритий тільки в один бік - з центру.

Новий Гаванський. Вид на Поділ з майбутнього шляху "nur fur Janukowitsch"

Причина одностороннього руху - на Набережно-Хрещатицькій так і не побудували верхній ярус, під яким автомобілі з Гаванського мосту могли б безперешкодно виїздити на Поділ. Завершити розв'язку мали ще рік тому, але поки що встановили тільки опори для майбутньої естакади.

І кожен водій, який добре знає Київ, запитає: як по Гаванському їздити на роботу - тобто в центр - адже там тільки односторонній рух? Все просто: на Банковій сидять не дурні, вони подумали і вирішили відкрити смуги в протилежному напрямку.

Виїзд на Поділ: так роблять іншу частину дороги під недобудованою естакадою

ZaUA.org вирішив перевірити цю інфу. Не довго думаючи, ми заїхали з Набережно-Рибальської на ту частину Нового Гаванського мосту, що перекрита для простих смертних.

І дійсно, побачили, що тут кипить робота - хоча київська влада й відклала запуск протилежного напрямку на невизначений термін через брак 140 мільйонів гривень. Зате знайшлися гроші на часткову експлуатацію цією дороги - тільки для однієї людини.

Сьогодні тут встановлюють шлагбаум (причому тільки на одну сторону дороги). Будівельники розмовляли з нами неохоче, але повідали, що їхнє завдання - зробити все до шести годин вечора сьогоднішнього дня.

Тобто, в принципі, шлагбаум повинен бути вже готовим на час публікації цієї статті. Також на дорозі робилася розмітка.

Лампочка для шлагбаума

- Тут буде їздити тільки Янукович, - сказав один працівник.

- До 24 квітня ми повинні здати цей об'єкт УДО (Управлінню Державної Охорони - ZaUA.org), - підтвердив другий. - Тут не вистачає двох шарів асфальту, тому великий рух відкрити не можна. Але для президентського кортежу вистачить. З боку Набережно-Хрещатицької встановлюємо шлагбаум, а з боку Електриків з'являться розсувні ворота.

- Це все робиться для Януковича?

- Для транспорту спеціального призначення, - дипломатично відповів робітник.

Його Президент - Янукович

А їхній, схоже, ні

Під час розмови до нас підійшов чоловік у костюмі - судячи з вигляду, будівельний начальник - і пригрозив, що перекриє нам виїзд з моста.

Ми показали свої «корочки» і продовжили роботу: нічого протизаконного не чинимо. Хоча правила руху, звичайно, порушили.

Суровий будівельний начальник

Виїхавши з моста через Набережно-Рибальську в напрямку Оболоні, ми помітили, що тут зроблені розриви у відбійнику, якій розділяє дві частини дороги.

До бабці не ходи: саме тут з’явиться в'їзд на Новий Гаванський.

З боку Оболоні

В цілому поява президентської траси, звичайно, приємна подія. Адже по Новому Гаванському мосту в центр міста тепер буде їздити тільки Янукович і його оточення.

І якщо хтось з'явиться на його шляху, то потім не знадобиться витрачати енергію для доказів, що покійний був сам винен.

Поворот на Електриків - ворота для Президента

Також можна сподіватися, що пробки на Новокостянтинівській і Теліги хоча б частково зменшаться. Тепер вони перемістяться на Оболонь і в район Московського мосту.

янукович мезозой транспорт київ автомобілі

Знак гривні
Знак гривні