З

Знову «Сяйво». У магазині знаходиться п’ятдесят рейдерів (+ФОТО)

Як відомо, у п'ятницю книжковий магазин «Сяйво» в столиці був захоплений рейдерами. На територію магазину проникло більше п'ятдесяти чоловік, які ночують у торговому залі. Люди, як завжди, молоді, як завжди, невідомі, і, як завжди, спортивного вигляду, забарикадувалися зсередини, змінили двері, заварили вітрини залізними листами.

На рейдерів дивився Антон Зікора

Фотографував: Олександр Сенько

При тому, як сказала законний директор магазину Алла Лазуткіна, в «Сяйві» знаходиться книг на п’ять мільйонів гривень. Так само в приміщенні знаходяться особисті речі працівників закладу, у тому числі фотоапарат директора, у деяких залишені гроші. І це при тому що всі продавці матеріально відповідальні за товар.

"Куди дуля - туди дим". Напевно, це мав на увазі рейдер

Рейдер без голови? :)

- Жителі будинку, в якому знаходиться магазин, бачили, як машинами вивозять книжки з нього. Вони записали номери, багато разів викликали міліцію, але вона так і не приїхала, - говорить Лазуткіна.

Автор на "нечийому" броньовику КрАЗі

Так нині виглядає вхід до книгарні

Активісти ініціативи Збережи старий Київ спробували проникнути всередину магазину, однак не змогли. Ігор Луценко, один з активістів, був обсипаним рейдерами порошком з вогнегасника. Боротьба за «Сяйво» триває, але, нажаль, його захисники знаходиться вже за межами магазину. Рейдерів не збентежило навіть те, що у приміщенні знаходяться приймальні двох народних депутатів України - Яворівського і Куликова.

сяйво рейдерство

Знак гривні
Знак гривні