Х

Хроніки неадеквата. Литвин у документах: На фоні епідемії грипу росте рейтинг...

Більшість кандидатів у президенти пропіарилися і розбрелися. А спікер Литвин продовжує керувати парламентом і чого доброго може стати в.о. президента. Це вкрай небезпечно, адже його виборча кампанія свідчить: Володимир Михайлович не може адекватно оцінювати дійсність. Це дійсно так. Правда лякає.

Манію вивчав: Антон Зікора

Нещодавно у рубриці «Вікно» на сайті інформаційного агентства УНІАН я побачив статтю під назвою «Лідери визначені», датовану 14 січня.

«Всім зрозуміло, що лідерами перегонів є Віктор ЯНУКОВИЧ і Юлія ТИМОШЕНКО. Основна інтрига сьогодні, як вважає прес-служба Блоку Литвина, - хто ж буде третім. На цю роль очевидно претендують і Сергій ТІГІПКО, і Арсеній ЯЦЕНЮК. Але, швидше за все, претензії так і залишаться претензіями», - йдеться в тексті.

«Третім, очевидно, стане Володимир ЛИТВИН», - стверджують анонімні автори з прес-служби спікера.

Я був вражений цими заявами і взявся моніторити рубрику «Вікно». Як і очікував, стаття «Лідери визначені» з'явилася не порожньому місці, їй передував ряд глибокодумних текстів про Володимира Литвина.

Причому деякі з були відзначені позначкою «на правах реклами», деякі писалися і розміщувалися безкоштовно, від щирого серця, але мова зараз не про те.

Початок листопада: 4,7%

Найбільш ранній текст із цієї серії датований 6 листопада минулого року і називається він нехитро - «Як голосували б українці, якби вибори були найближчої неділі (опитування)».

У статті сказано, що перша четвірка кандидатів на пост Президента України визначена. Це - хто б ви думали? - Янукович, Тимошенко, Яценюк і - так, так - Володимир Литвин.

Причому четверте місце спікеру українського парламенту не приснилося, не з'явилося в медитації. Це - результат соціологічної роботи, проведеної компанією «Нью імідж маркетинг груп» в період з 25 жовтня по 5 листопада 2009 року.

Виявляється, за Януковича готові проголосувати 23,5% опитаних, за Тимошенко - 15,3%, за Яценюка - 6,1%. За Литвина - 4,7%, за Тігіпко - 3,5%.

Ба більше, соціологічне дослідження свідчить, що «у разі потрапляння В. ЛИТВИНА до другого туру, порядку 45% прихильників П. СИМОНЕНКО, 42% прихильників В. ЯНУКОВИЧА і 34% прихильників Ю. ТИМОШЕНКО готові його підтримати» ...

Кажуть, оточений в Берліні Гітлер абсолютно серйозно розробляв плани по захопленню Москви (вибачте, Володимир Михайлович, не хотів такого порівняння, просто вирвалося).

Вісімнадцяте листопада: 5,4%

Однак вже через дванадцять днів відбувається диво.

18 листопада все в тій же рубриці «Вікно», на правах реклами, з'являється стаття «Рейтинги Литвина і Яценюка зрівнялися - опитування».

Все та ж «Нью імідж маркетинг груп» дає Яценюку 5,6%, Литвину - 5,4%, у той час як Януковичу - 22,4%. «За оцінкою експертів компанії, В. ЛИТВИН стає "своїм "для півдня і сходу країни, оскільки у зв'язку з невиразною позицією В. ЯНУКОВИЧА щодо епідемії грипу його рейтинг знижується і на цьому фоні росте рейтинг В. ЛИТВИНА», - пише видання.

Наступний інформаційний удар наноситься 23 листопада статтею «Найбільше на темі грипу виграла Тимошенко - опитування».

Тут ніби-то солідна компанія «Нью імідж маркетинг груп» йде в тінь, а соцопитування проводить якийсь Громадянський форум «Наше місто».

Автори статті заходять здалеку: спочатку йде мова про те, що 36,6% респондентів вважають, що найбільше політичних очок на темі грипу заробила Тимошенко. 7,6% - Президент Ющенко і т. д.

«На думку експертів, після низки скандалів з представниками БЮТ, Ю. ТИМОШЕНКО було необхідно подія, яка б дозволила (саме так! – А.З.) переорієнтувати увагу суспільства на іншу проблему», - пише анонім.

Вгадайте, який з цього висновок? Правильно, падіння рейтингу прем'єр-міністра, і, відповідно, зростання популярності Литвина - 6,2%.

Опустивши - буквально - Яценюка, Януковича і Тимошенко, піарники Литвина вирішили зміцнювати його імідж.

25 листопада з'являється стаття «Найбільше управлінського досвіду у Литвина – опитування». Все та ж «Нью Імідж Маркетінг Груп» заявляє, що 23,5% опитаних громадян України вважають, що найбільше знань і досвіду для управління країною, звичайно ж, у Володимира Литвина.

У той час як 17,3% респондентів вважають, що найбільше знань і досвіду у Юлії Тимошенко, 15,8% - у Віктора Януковича і т. д.

Хитра штука, правда? Рейтинг 6,2%, а знань і досвіду - на 17,3%.

Початок грудня: 6,9%

Вже другого грудня все там же з'являється стаття «У трійці лідерів першого туру - Янукович, Тимошенко, Литвин (опитування)».

«Серед кандидатів у Президенти в першу трійку переможців першого туру входять Віктор ЯНУКОВИЧ, Юлія ТИМОШЕНКО і Володимир ЛИТВИН», - не червоніючи, заявляє «Нью Імідж Маркетінг Груп», і клянеться, що такими є результати соцопитування проведеного з 25 по 30 листопада 2009 року. Януковичу дарують 22,9%, Тимошенко - 14,1%.

«При цьому рейтинг В. ЛИТВИНА виріс на 0,9% і склав 6,9% », - пишуть автори статті. Однак суперечать самі собі, адже минулого разу у Литвина «було» 6,2%. І якщо він додає 0,9%, виходить 7,1%, але це нікого не бентежить.

Прощай, зачіска?!?

Апогеєм манії стала стаття «Лідери визначені», в якій за три дні до виборів прес-служба Литвина підтверджує, що він - третій. Нагадаю, Володимир Михайлович став лише сьомим, не набравши навіть двох з половиною відсотків.

У зв'язку з цим у мене виникає тільки одне питання: чи знав Литвин справжній стан справ і давав «добро» на такі статті? Або його «розводила» «Нью імідж маркетинг груп» - компанія, що видала дані, у порівнянні з якими навіть цифри так званого "національного екзит-полу" виявилися верхом точності.

Щиро сподіваюся, що Володимир Михайлович контролює ситуацію. Але не виключено, що він перебував у полоні ілюзій і досі не звільнився від них. Якщо це так, то манія у спікера українського парламенту очевидна.

У такому випадку, схоже, заява Блоку про те, що вибори неадекватно відобразили вибір українських громадян з вимогою перерахунку голосів - це те, у що щиро вірить Литвин. І це дійсно страшно.

Бо відхід Володимира Михайловича з політичної сцени автоматично позбавляє людей теле-картинки, на якій регулярно показують найстильнішу чоловічу зачіску в країні. Які наслідки це може викликати, страшно навіть уявити.

литвин вибори зікора говорильня фріки зачіска

Знак гривні
Знак гривні