Я

Яценюківські картинки ні про що, або Боєздатне село

Сильна армія - це аксіома і жоден кандидат не виступить проти такого твердження, тут Яценюк відрізняються від Януковича чи Литвина хіба що картинкою. Цікаво, за якими зразками він збирається робити "боєздатну армію", звідки братиме гроші на її фінансування? І так далі. Але відповіді нам не дають.

АВТОР: Петро Каменецький

І ось, як і прогнозувало багато оглядачів, бігборди Яценюка розцвіли різними кольорами.

Попереднє гасло "Арсеній врятує країну" на нинішньому етапі начебто розшифровується. Але по суті це лише красиві картинки, за якими немає жодного змісту.

Ось, наприклад - «Країну врятує боєздатна армія».

Сильна армія - це аксіома і жоден кандидат не виступить проти такого твердження, тут Яценюк відрізняються від Януковича чи Литвина хіба що картинкою. Цікаво, за якими зразками він збирається робити "боєздатну армію", звідки братиме гроші на її фінансування? І так далі. Але відповіді нам не дають.

«Країну врятує продуктивне село» - хороше гасло.

Але щоб зробити вибір варто знати Яценюк за приватну власність на землю чи проти? Який механізм "продуктивності села". Може, кандидат хоче організувати цілком ефективні кібуци? Чи зробить ставку на наші дрібні фермерські господарства, у яких немає шансу використовувати сучасні технології і дорогу техніку? Чи сприятиме приходу великих транснаціональних аграрних корпорації, які принесуть інвестиції і сучасні технології, але які нам же диктуватимуть ціни на наші ж харчі?

Питання складне і виборча кампанія - шанс детально його обговорити і знайти оптимальне рішення. І виборець має право знати, як пропонує вирішити цю складну проблему молодий і начебто просунутий в питаннях економіки Яценюк? Але він демонструє лише красивий беззмістовний слоган.

Що означає"нова індустріалізація"? Схоже, що цей слоган придумувався для людей, які навіть під час економічного зростання нили, що "заводи стоят, страну развалілі".

Для Яценюка, як колишнього міністра економіки не таємниця, що головна біда української економіки в тому, що підприємства металургії і хімпрому займають непропорційно велику частку в структурі нашого експорту. Так само Яценюк має знати, що в розвинених країнах левову частку ВВП дають далеко не індустріальні підприємства.

Або «країну врятують здорові освічені люди», - хто з інших кандидатів проти?

Але як зробити націю здоровою? Який рецепт пропонує кандидат у боротьбі, скажімо, із епідемією туберкульозу? Як він збирається реформувати напівмертву і наскрізь корумповану систему охорони здоров'я. Чи запровадить страхову медицину? Чи зробить частину медицини платною, бо держава апріорі не може утримувати всю медицину, і навіть у комуністичному Китаї люди платять за лікування.

Яценюк не скаже: бо конкретний план реформ, скажімо у медицині, викличе спротив у значної частини медиків, котрі за нинішніх умов прекрасно експлуатують державне обладнання для власного збагачення.

Але якщо він боїться це сказати зараз, то чому ми маємо вірити, що він не буде боятися проводити реформи ставши президентом?

Як воно по-людськи?

Наприклад німецькі зелені років з 20 доводили суспільству, що потрібно закрити атомні електростанції, і коли переконали в цьому частину виборців - втрапили до парламенту.

Цікавий і приклад Обами, в якого Яценюк скомуніздив стиль своїх бігбордів.

Знайдіть десять відмінностей. Джерело: Інфопорн

Всього в передвиборній програмі Обами нарахували більше 500 конкретних обіцянок.

З них станом на початок вересня:

виконано - 39;

виконано з компромісом - 11;

порушено - 7;

призупинено виконання - 12;

в роботі - 86;

немає жодної активності по 361.

Так, серед вже виконаних є зупинення військової активності в Іраку.

Але є також і підтримка програми по прибиранню лісів від чагарників та дрібних гілок, щоб запобігти лісним пожежам.

Сайт, на якому можна відслідковувати виконання передвиборних обіцянок Обами: http://www.politifact.com/truth-o-meter/promises/

Про попередні бігборди Яценюка, креатив від Луценка і Тарасюка можна почитати тут.

Чи крутіший Тігіпко за російського Мєдвєда? Як ZaUA.org звонив на гарячу лінію кандидата, читайте тут.

Про те, як вона працює - тут.

говорильня вибори яценюк біг-морди веселі картинки

Знак гривні
Знак гривні