А

Аварія на Саяно-Шушенській ГЕС: люди панічно тікають (ФОТО, ВІДЕО)

Внаслідок аварії на Саяно-Шушенській ГЕС загинули, за останніми даними, 8 людей, 10 були поранені, ще 54 вважають зниклими безвісти, - повідомляє Радіо Свобода .

За фактом аварії порушили кримінальну справу про порушення правил охорони праці.

Аварія сталася минулої ночі. Під час ремонту одного з гідроагрегатів, машинну залу залила вода, повідомив представник компанії «РусГідро», яка експлуатує ГЕС.

О 04:42 надійшло повідомлення про руйнування третього і четвертого водоводів на Саяно-Шушенській ГЕС. В результаті сталося руйнування стіни і підтоплення машинного залу електростанції. У зв`язку з цим нині проводиться перерозподіл навантаження між електростанціями Сибірського регіону.

Внаслідок аварії окремі великі промислові підприємства відімкнули від електропостачання, іншим – знизили рівень подачі електроенергії.

У містах, розташованих в районі греблі, зростає паніка. Люди запасаються продуктами і екстрено виїжджають.

У МНС Хакасії запевняють, що загрози для населення немає і евакуація в розташованому поряд з ГЕС Саяногорське не оголошена.

В той же час місцеві жителі на особистому транспорті покидають міста - всі вони виїжджають у напрямку до горбистих районів.

У зв’язку з цим на автозаправках в Мінусинську, Шушенську і Абакані скупчилися величезні черги. Водії разом з сім'ями квапляться заправитися і виїхати подалі від Шушенської ГЕС. Зафіксовані випадки бійок в чергах на АЗС.

Також стало відомо, що в районі ГЕС не працюють деякі магазини і більшість банків. Люди скуповують по 15 буханок хліби, консерви та сіль.

Момент аварії невідомі очевидці виклали на youtube - дивіться у розділі "Відео"

GZT.RU

енергетика аварія росія гес паніка

Знак гривні
Знак гривні