Ш

Шабаш зрадників і фальсифікаторів

Голосування 27 квітня з приводу ратифікації угоди про перебування російського флоту в Севастополі остаточно розвіяло всі ілюзії з приводу того, яку політику проводить Янукович та його оточення в Україні. Тепер усім і кожному зокрема має стати очевидно: купка олігархів з кримінальним душком узурпувала владу в країні і продає державні інтереси в обмін на мільярдні прибутки для власних кишень.

Автор: Андріан Максименко

І заради цього вони готові переступити через все. Через Конституцію, через закон, через державний прапор, через демократичні механізми прийняття рішень у парламенті. Не кажучи вже про такий, на їхню думку, «дріб’язок», як права громадян висловлювати владі свою думку. 27 квітня цих громадян під Верховною Радою била міліція, за спиною якої спокійно стояли і чекали команди «в бій» одягнені в спортивні костюми молодики з біло-синіми пов’язками на руках.

Найголовніше, що повинні знати громадяни про «ратифікацію» у Верховній Раді – вона була брутально сфальсифікована. Ще при реєстрації на табло висвітилася цифра – присутні 211 депутатів. Тобто немає більшості у 226 голосів, і будь-яке голосування нелегітимне. Однак спікер Литвин, не моргнувши оком, відкрив засідання – незважаючи навіть на те, що це око заліпило яйце, кинуте кимсь із опозиціонерів.

Більше того, «мертві депутатські душі», чиїми картками голосують спеціально уповноважені регіонали-«кнопкодави», цього разу не могли проголосувати в принципі: щілини для їхніх карток були заклеєні намертво. Порожні крісла зверху були накриті великим синьо-жовтим прапором.

Регіонали, які намагалися за будь-яку ціну проголосувати чужою карткою, шарпали і дерли цей прапор і жорстоко били тих, хто намагався їм завадити. Депутатів били і спеціально проведені регіоналами в зал засідань охоронці – подібного в цій залі не було за всю історію країни.

Будь-хто, в кого залишився хоч грам честі й совісті, мав би зрозуміти –стратегічні міждержавні угоди не можна приймати в такій атмосфері. Не можна голосувати за закон, який був відхилений профільним комітетом як неконституційний. Не можна шляхом насильства і відвертих фальсифікацій протягувати через парламент потрібне комусь рішення.

Однак ці міркування – не про регіоналів і спікера Литвина, який поставив угоду на голосування. Половина регіоналів стоїть під трибуною, десятки депутатів коаліції просто не прийшли на засідання, картки «мертвих душ заблоковані», але на табло висвітлюється 236 голосів «за». «Рішення прийнято», – проголошує Литвин.

Ні, рішення НЕ ПРИЙНЯТО. Брутальна фальсифікація голосування, яку «провернули» у Верховній Раді регіонали, комуністи та «литвинівці» – це не рішення. І воно буде обов’язково скасоване.

Виступаючи перед тисячами протестувальників, які прийшли до будинку Верховної Ради з вимогою не допустити торгівлі національними інтересами країни, лідер партії «За Україну!» В’ячеслав Кириленко зазначив: «Сьогодні – чорний день для української історії. Але йому на зміну має прийти світлий день, коли ганебну угоду про флот буде скасовано».

І це – не просто слова. Доказ цьому – близько двадцяти тисяч людей, які сьогодні пробивалися до Верховної Ради через кордони зляканих міліціонерів. І недаремно обляпаний яйцем Литвин поспішив швиденько закрити засідання – він боявся, що народ може увірватися з вулиці до сесійної зали.

Доказ – відчайдушні дії депутатів-патріотів, які зробили все можливе, щоб показати всю фальш і ганебність сфабрикованого регіоналами голосування.

Події 27 квітня показали: Януковичу та його «шісткам» не вдасться «нагнути» український народ. Люди не будуть мовчати, коли політики продають країну. І в них є різні можливості викинути зрадників та торгашів із влади. Янукович та Азаров мають усвідомити – у тих методів брутальної фальсифікації, які вони намагаються використовувати в політиці, буде закономірний фінал.

окупація янукович чорноморський флот

Знак гривні
Знак гривні