О

ОНОВЛЕНО.Снігопад у Києві: новорічний подарунок вкупі з комунальною катастрофою (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Снігопад, який не припинявся із вчорашнього дня, подарував надію, що цей Новий рік буде справді зимовим і не доведеться у святкові дні гуляти болотом. Та цей новорічний подарунок природи вранці виявився справжнім жахом через бездіяльність комунальних служб столиці.

Вже вранці через повалені дерева виїзд автомобілів із дворів житлових будинків став неможливим. Більшість машин не виїхало навіть зі стоянок, з яких доступ до дороги не був заблокований деревами (досвід снігопаду минулого тижня навчив, що по сніговому бездоріжжю далеко не заїдеш). Тільки поодинокі власники «ланосів» безрезультатно намагалися хоча б рушити з місця.

ФОТО: Олександр Сенько

Власники цих авто, мабуть, зробили велику помилку, припаркувавши їх під деревами

Нашому фотокору Олександру Сеньку пощастило вчора зустрітити снігоочисну техніку. Тож можемо хоча б на фото побачити, як вона виглядає :)

Танки снігу не бояться? :)

Пішоходам виявилося теж не солодко. Наприклад, для мене коротка дорога з Оболоні на Поділ до редакційного офісу нагадала сюжет з ріеліті-шоу про виживання чи хроніку блокадного Ленінграду. Шлях до метро доводилося долати вузенькою протоптаною стежиною, а в деяких місцях треба було ступати сніговою цілиною - по слідах того, хто йде попереду тебе.

Тільки біля оболонських новобудов шлях був більш-менш розчищений від снігу. Воно й не дивно, бо при таких будинках, як правило, створені ОСББ, які незалежні від муніципальних служб і замовляють виконання різного роду робіт (від вивезення сміття до озеленення території) у приватних структур.

До речі, комунальники разом із снігоочисною технікою наче крім землю провалилися. Міський голова, кажуть, ще 25 грудня пішов у нірвану відпустку. Зрештою, й при попередньому снігопаді присутність Чернівецького нічим не допомогла – сніг не розчищали навіть, на «владних» вулицях Грушевського, Інститутській та Городецького.

Увага! На вулицях Києва помічено ще один зразок комунальної техніки :)

Люди зрозуміли, що столична влада "забила" на виконання своїх прямих обовязків і почали самі розчищати вулиці.

комуналка хамство Черновецький снігопад стихія київ

Знак гривні
Знак гривні