П

П'яний водій Лексуса убив родину на пішоходному переході в Чернівцях

31 липня о 22-й годині 43 хвилин в Чернівцях на вулиці Винниченка загинули четверо безневинних людей. П'яний нелюд на "Лексусі" на швидкості зніс на пішоходному переході 39-річну мешканку міста, її 13-річного сина та двох племінників (12-річна дівчинку та дев'ятирічного хлопчика), які приїхали в гості із Хмельницького.

Двоє хлопчиків померли в кареті “швидкої”, дівчинка і жінка – у лікарні.

Одразу після ДТП зібрався натовп мешканців прилеглих вулиць. На момент приїзду міліції там було не менше 300 осіб. Міліції довелося рятувати водія “Лексуса” від самосуду – люди почали трощити авто.

На експертизу винуватця ДТП супроводжувало троє очевідців події – люди хотіли переконатися, що експертизу на вміст алкоголю таки проведуть.

Як повідомив начальник УМВС областіГеоргій Проскурняк, водій був у тяжкій стадії алкогольного сп’яніння. Вміст алкоголю становив 3,7 проміллє. Ймовірно, що випив він більше пляшки горілки, хоча все залежить від особливостей організму.

Автомобіль LEXUS RX 350 на місці трагедії.

Зверніть увагу на синю картку в нижньому лівому куті лобового скла

Усіх чотирьох людей було збито на пішохідному переході. Очевидці розповідають, що тіла опинилися на віддалі 20-30 метрів від “зебри”. В момент удару “Лексус” навіть не гальмував.

Ділянка вулиці, на якій сталася дорожньо-транспортна пригода, пряма, має по дві смуги у кожному напрямку, зустрічні потоки розділені дорожньою розміткою, покриття асфальтобетонне, сухе, освітлення ввімкнуте. Дорожня розмітка нанесена, загальна ширина проїзжої частини - 14,7м. Трагедія сталася на пішохідному переході, позначеному дорожніми знаками та пішохідною розміткою. Штучне освітлення було включено.

Однозначно мало місце значне перевищення швидкості, але точніше обіцяють повідомити після проведення експертизи.

Чернівчани на інтернет-форумах стверджують, що на цьому фото з сайту "Однокласники" зображений водій-убивця. Підтверджень цьому немає, але авто напевне те саме - та ж синя картка за лобовим склом.

Генерал стпростував інформацію, що затриманий є працівником митниці. За словами Георгія Проскурняка, водій – 1966 року народження, уродженець міста Кіцмань, нині мешкає у Чернівцях, зареєстрований як приватний підприємець. Автомобіль “Лексус” має номерний знак ВС 3000 ВЕ, зареєстрований в одному з райвідділів Львова. Затриманий не є власником машини, але записаний у документи як такий, що має право керувати. Наразі більше інформації про винуватця ДТП міліція не оприлюднює.

Сусіди загиблої жінки кажуть, що вона була вагітною. Даних медичної експертизи наразі немає.

Дії винуватця ДТП підпадають під ч.3 статті 286 Кримінального кодексу – “Порушення правил дорожнього руху, які спричинили смерть або тяжкі тілесні ушкодження кількох осіб”. Покарання – від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавлення права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

трагедія аварія ДТП

Знак гривні
Знак гривні