Ф

Флот не пройде! Онлайн-репортаж з Верховної Ради (ОНОВЛЮЄТЬСЯ ПОСТІЙНО) (+ВІДЕО)

13:27 Мітинг опозиції закінчився - всі ЧОМУСЬ пішли з-під стін парламенту. Частина студентів, куплених ПР, залишилися під Радою з боку Маріїнського парку.

12:17 Під Радою триває "спокійний" мітинг об'єднаної опозиції. Виступали Кириленко, Гриценко, Яценюк, Тягнибок, Стецьків. Головний лейтмотив виступів - це зрада України. Кузьмук з Рудьковським обнімалися на розі Кабміну. До них підійшла якась жінка і спитала - чому ви продали Україну?

11:36 До протестувальників вийшла Тимошенко. Вона закликає не давати Раді працювати, поки угоду про флот не буде денонсовано.

11:27 Акредитованих в Раді журналістів, які вийшли на вулицю, не пускають назад до приміщення.

11:14 Міліція бігає з одного кутка в інший, щоб не допустити прориву. Їх керівники дуже знервовані. Народ кричить: революція, геть Литвина. Кілька разів було страшно - коли народ ішов на прорив.

На мітинг до Верховної Ради вийщло близько 20 тисяч людей

11:08 Біля виходу з Ради - регіонали підігнали "гопоту". В спортивному одязі, з біло-синіми пов"язками на руках. Міліція їм нічого не каже. Вони стоять саме на тій ділянці, де ледь не прорвалися протестувальники.

11:07 Литвин закрив ранкове засідання. Хоче пошвидше втекти?

11:05 Лава людей іде на Верховну Раду. Міліція ледве стримує протестувальників.

10:57 Між людьми та міліцією почалася бійка. Якась жінка зайшла за кордон, її виштовхують. Охорону посилюють. Люди кричать міліції "Ганьба". Про постраждалих нічого наразі невідомо.

10:56 Навколо Ради - напружена ситуація. Під'їзд закрито на засув, його відкривають "індивідуально". "Беркут" вже під стінами Верховної Ради.

10:51 Із Ради вийшов Ющенко - єдиний політик, який наразі підійшов до журналістів і мітингу. Він сказав: "Це військова окупація України, це рішення тимчасове, воно обов"язково буде переглянуте".

10:48 Рада прийняла державний бюджет -одним махом за основу і в цілому. За десять хвилин.

10:47 Біля головного під'їзду збільшується кількість спецназу. Люди по той бік беркутівского кордону чекають на появу Ющенко чи Тимошенко.

10:37 Литвин ставить угоду на голосування. За - 236 голосів. Рішення прийнято.

10:37 Литвин ставить угоду на голосування.

10:35 Депутат Білорус оголошує рішення комітету - відхилити законопроект як неконституційний та такий, що несе загрозу для державної безпеки України.

10:30 У залі виникають жорсткі потасовки - з ударами по обличчю і нокдаунами.

10:30 Договір про ратифікацію оголошено до розгляду.

10:28 Запалено другу димову шашку, вона впала біля трибуни.

10:26 Комуністка Александровська назвала "рядном" жовто-блакитний прапор в сесійній залі.

10:16 Шуфрич кудись зник, пожежниками керує його секретарка. Депутат Колєсніченко - з георгіївською стрічкою в петлиці - озвучує класичні тези п'ятої колони. І клєйміт "беснующуюся апазіцію".

10:14 Регіонал Лук'янов гукає на всю залу: Дебільйо, ви шо творітє.

10:08 Кулуари всі в диму. Прибув Шуфрич, особисто керує пожежниками. Наказав принести протигази та вогнегасники. Вхід в сесійну залу прочинений наскрізь - зазвичай він закритий. Депутати виходять, кашляють, в них сльозяться очі.

10:07 В залі запалили димову шашку. Регіонали ховають обличчя від диму за полами піджаків.

10:05 Трибуну заблоковано, нові депутати, які "піднялися" по списку, присягають у мікрофон з бічної ложі.

10:03 Почалася бійка - не бутафорська, а справжня. Регіонали хочуть зірвати прапор із крісел.

10:00 Литвина закидують яйцями. Він ховається за парасолькою. 211 депутатів зареєструвалися, ранкове засідання відкрите.

9:50 Міліція та спецназ перегородили вул. Грушевського знизу на рівні вул. Садової. Тому мітингувальники, які проти ратифікації угоди про флот, не можуть потрапити під Раду. Там стоять тільки люди з прапорами партії Регіонів. З іншого боку, де Маріїнський, ситуація та ж сама - регіонали під Радою, далі кордон міліції, потім протестувальники.

9:08 Депутати від "Народної самооборони" (Стець, Гримчак, Ар'єв) прийшли у вишиванках. Крім Москаля - той у піджаку з краваткою. Більшість депутатів так само не мають "бойового" вигляду - не схоже, що збираються силою зривати чи захищати голосування. В кулуарах роздають значки "Я не продаю Україну". Прикметно, що вони без партійної символіки.

8:56 Сектори депутатів опозиції у Верховній Раді застелено величезним державним прапором.

8:45 Перший під'їзд Верховної Ради - найвразливіше для "прориву" місце, бо відкрите з трьох сторін. Зараз його охороняють три ряди "беркутівців" у бронежилетах. Бояться?

Кореспондент ZaUA.org повідомляє, що на даний час під Радою зібралося кілька тисяч протестувальників. Рух транспорту в центрі Києва вкрай утруднений.

8:40 Щойно біля Верховної Ради з'явився кордон беркутівців у повному спорядженні - з кийками, шоломами, наколінниками. До цього стояли звичайні міліціонери у фуражках. Кордон розділив протестувальників та студентів, найнятих Регіонами.

Рада протест чорноморський флот

Знак гривні
Знак гривні