К

Київ вхурделило (ФОТОРЕПОРТАЖ, ВІДЕО)

Екстремально сильний снігопад, що накрив Київ 22-23 березня - мабуть, найбільше стихійне лихо, яке спіткало столицю за всі роки незалежності. І, схоже, воно стане найтяжчим за наслідками. Більше того, хуртовина, про яку заздалегідь повідомили всі більш-менш авторитетні синоптичні веб-сайти, була повністю проігнорована місцевою владою. Станом на ранок 23 березня на вулицях столиці снігоочисної техніки фактично не було.

Долав київські сніги: Сергій Лук'янчук

Ситуацію на західній околиці Києва можна охарактеризувати лише одним словом: кошмар. Особливо моторошно виглядала житомирська траса - машин немає, з трьох смуг більш-менш "розкатана" лише одна. Цяя доріжка звивається слаломом поміж застряглими на дорозі фурами, і по ній ідуть в сторону Києва групки пішоходів. Щось подібне доводилося бачити лише на фото з блокадного Ленінграду.

Проспект Перемоги в районі Окружної просто стоїть.

В напрямку околиці дорога заблокована майже повністю - хтось намагається вибратися самотужки, хтось просто стоїть. З активності міських служб - лише одинока ДАІшна машина.

У протилежний бік, здавалося б, дорога вільніша. Але насправді вона просто не придатна для проїзду, та ще й заблокована в районі Окружної.

Власник магазинчика біля станції "Житомирська" розчищає сніг.

Навпроти ТЦ "Більшовик" - транспортний колапс в усій красі. Якщо ти не на "Гелендвагені", то краще на ці гірки не потикатися - або загрузнеш, або забуксуєш.

І будеш потім відкопуватися.

Спочатку здалося, що це евакуатор вивозить застряглі посеред дороги машини. Як виявилося, ні - це звичайний автовоз, який засів на під"йомі.

Увага, унікальне фото - це єдина транспортна одиниця, помічена під час розчистки дороги. Парадокс: в столиці України явно нема спеціалізованої техніки для прибирання снігу - доводиться застосовувати будівельні машини.

У соціальних мережах зараз багато хто критикує власників автомобілів: мовляв, навіщо їхали, якщо знали про снігопад. Це фото наочно спростовує ці закиди. І власник цієї автівки, і пасажири "Богдана" опинилися в однаковій ситуації. І авто, і маршрутка засіли в снігу намертво.

Ще один приклад - проспект Комарова. Його так-сяк розчистили, і машини якось та рухаються. А от швидкісний трамвай зранку не працює - замело.

Що вхурделило, то вхурделило. І продовжує вхурделювати.

Цей червоний "Запорожець" явно сидітиме в снігу до весни. Хоча чекайте... весна - це ж уже зараз. Принаймні, за календарем. А за прогнозом погоди весь наступний тиждень будуть морози близько -10 за Цельсієм.

Мужності водія та пасажирів цього "Матіза" можна лише позаздрити. Але, з іншого боку, при потребі таку крихітку можна не те що виштовхати з замета, але й винести на руках.

Бронетранспортер на Нивках.

З усіх місць, через які довелося пройти, найкраще розчищеною від снігу виявилася територія Національного авіаційного університету. Сьогодні тут робочий день. Але цей локальний порядок мало що дав - студенти з викладачами просто не змогли дістатися до місця навчання.

*******

Сайт TEXTY.org.ua існує завдяки пожертвам читачів

Якісна і нерозважальна журналістика, яка працює в інтересах публіки, потребує затрат і в принципі не може бути прибутковою. Але натомість вона є суспільним надбанням, як, наприклад, чиста вода. Тому фінансова підтримка кожного з вас дуже важлива для нас. Звертаємося з проханням здійснити пожертву на підтримку ТЕКСТІВ.

Якщо ви здійснили пожертву, повідомте будь ласка нам на адресу texty.org.ua (равлик) gmail.com Це потрібно для того, аби ми могли відзвітувати вам, куди витратили зібрані кошти

Як можна перерахувати кошти:

EugeneLakinsky(НА)gmail(КРАПКА)com - наш рахунок на ПейПел;

ЛікПей

096 551 68 93 - гроші на рахунок можна слати і на телефон - це Київстар, телефон тільки для збору пожертв, зв'язатися з нами можна по емейлу texty.org.ua @ gmail.com

U336801545841 - наш гаманець у гривнях на ВебМані

стихія київ

Знак гривні
Знак гривні