З

З’їзд російської радикальної опозиції. Фріки зібралися в Києві

Захід «Первый объединенный Съезд русской радикальной оппозиции» був так розрекламований, що деякі подумали, ніби в Києві відбудеться щось надзвичайно грандіозне. Насправді опозиціонерів набралося не більше тридцяти осіб, приблизно стільки ж було глядачів. Правда, багато журналістів, дізнавшись, хто приїхав представляти «російську радикальну опозицію», відразу пішли. Одна колега сказала: «Ми думали, тут будуть демократи, хотіли в нашому виданні підтримати їх, а тут якісь фашисти». Кореспондент ZaUA.ua поставився до З'їзду, як до перегляду нового блокбастера, - прийшов з дружиною, дітьми та кількома пачками попкорну.

АВТОР: Антон Зікора

На Банковій у Спілці письменників виступали найбільш блискучі російські фріки. Професор Петро Хом’яков, який попросив політичного притулку у Ющенка, Юрій Бєляєв, ветеран війни в Югославії, якого колись на батьківщині звинувачували у вбивстві 64 боснійських мусульман, Станіслав Терехов, лідер «Союзу офіцерів». Тут же була одна з найталановитіших російських поетів сучасності Аліна Вітухновська. Кожен з цих людей може позмагатися в юродивості один з одним. Але режим Путіна влаштував у Росії фрікоцид - він знищує яскраві особистості. Тому вони вибрали Україну.

Радикали в усій своїй красі. Зліва на право Хомяков, Бєляєв, Тєрєхов

Відомий український фрік Дмитро Корчинський, лідер «Братства», яке і було організатором заходу, сказав:

- Будь-яка опозиція може нормально діяти, коли має тил, якусь звільнену територію, де можуть ховатися люди, звідки може виходити підтримка, де можна відсидітися. Такої територією для вас є Україна.

Сама ж опозиція активно дякувала «украИнских братьев» за теплий прийом. Учасники заходу затаврували Кремль, який втручається у внутрішні справи України, «лізе в Закавказзя, душить національно визвольні рухи на Кавказі». А взагалі виступи учасників З’їзду - суцільна доктринальна мішанина. Корчинський назвав Кремль абсолютним злом, яке, щоправда, є, перш за все, злом для російського народу і російських націоналістів.

Терехов, хоч і позитивно відгукувався про українську незалежність, але у своєму виступі сплакнув про розвалений Союз. А чого ще чекати від колишнього лідера "Сталінського блоку - Трудова Росія - офіцери за СРСР"? Офіцер розповів про те, як виступав «проти цієї влади з 1992 року », згадав про 16-ій річниці розстрілу Білого Дому. Повідомив, що у його захисників була зброя, але, на жаль, вона не була застосована. «Треба захищати себе зі зброєю в руках, не застосовуючи зброю у мирний час», - сказав Терехов. Правда, скоро прийде кінець цієї влади, казав Терехов. І в її повалення будуть брати участь генерали Ачалов, Макашов і Баркашов (цими страшними прізвищами російські ліберали колись навіть не наважувалися лякати своїх дітей).

Петро Хом’яков говорив: «Ми оголошуємо своїми союзниками всі національні рухи в Росії, які борються за визволення своїх народів». При цьому професор повідомив, що Росію з Україною зіштовхує… Америка. Цікаво стежити за звивистим ходом думок учасників заходу.

Взагалі З'їзд дуже плідно попрацював. Російські опозиціонери прийняли резолюції «з приводу антиукраїнської істерії в РФ і з питання про Крим» і кілька звернень. «До працівників російських ЗМІ» з проханням «підтримати нас у цій боротьбі». До регіональних еліт, де, зокрема, є такі слова: «не Росія для Москви, а Москва для Росії ... «спалимо Москву - врятуємо Росію», - М. І. Кутузов». «До народів, що постраждали від російського імперіалізму», у якій пообіцяли найближчим часом провести антиімперський, демократичний з'їзд. Опозиціонери створили Координаційну раду національного порятунку, яка буде працювати над втілення ідей радикальних опозиціонерів. А значить, шоу триватиме.

Багато українських ЗМІ, нарівні з проросійськими організаціями, вже встигли затаврувати З'їзд. Ми з ними не згодні, бо життя без фріків і юродивих – сіре. А як писав російський політичний емігрант 19 століття Герцен, «юродивого ображати не треба, юродивий - божа людина».

фріки росія політика

Знак гривні
Знак гривні