С

Скандал на програмі «Шустер.live» - у студію ввірвалися регіонали і не давали слова Шустеру (+ ВІДЕО)

Ввечері минулої п’ятниці до студії програми «Шустер.live» увірвалося троє депутатів від Партії регіонів. Формат програми передбачав діалог прем’єр-міністра України із журналістами. Депутати, що увірвалися, зірвали ефір. Протягом усього часу вони не давали журналістам ставити питання, перебивали прем’єра, затикали рота ведучому. На початку програми одна із порушниць спокою поводилася дивним чином, не знаходила собі місця в студії, намагаючись зігнати з місця спочатку одного з присутніх журналістів, а потім – глядача.

АВТОР: Олександр Зінченко

Наприкінці програми депутати звинуватили ведучого у подвійній грі на користь прем’єрки: нібито "Вона" поставила ведучому умову, аби той не запрошував інших політиків, але він порушив цю обіцянку і запросив цих трьох депутатів на ефір, не попередивши про це ані журналістів, ані прем’єра. А самим депутатам не сказав що не попередив інших учасників програми про зміну формату. Ведучий не погодився із таким трактуванням подій.

Спостерігати за програмою було моторошно. Депутати, прикриваючись правом на рівні можливості і свободою слова позбавили можливості говорити журналістів. Це був абсолютний сюрреалізм.

Шустеру минулої пятниці довелося не солодко

Зі слів і поведінки народних обранців випливало, що кожний депутат, виправдовуючи свої дії подібними мотивами, може являтися на будь-який ефір будь-якої програми і брати у ній участь у такій ролі, як їм заманеться. Іванна Коберник, одна з присутніх журналісток, прямо запитала, чи будуть вони тепер приходити на новини і ставати за спиною ведучих? Найжахливіше було те, що цього разу це їм вдалося.

Наприкінці програми три регіонали практично відсторонили Савіка Шустера від ведення програми, а прем’єра – від мікрофона. Вона мусила піти. Очевидно – працювати.

Ганна Герман жжот

Мушу констатувати три неприємні речі:

1. Регіонали загралися. Їх остаточно залишило почуття міри. Коли вони кілька місяців поспіль поводяться у Верховній Раді як мавпи у джунглях – то було складно зрозуміти, неможливо забути, але до того можна було звикнути. Тепер вони все частіше переносять дикі звичаї сесійної зали далеко за її межі. А до цього звикати не хочеться.

2. Це виклик для всіх, але найперше – для журналістів. Їм чітко дали зрозуміти, що їх вважають продажними особами. А таким не варто довіряти серйозної справи розмови із політичними конкурентами. Очевидно, двоє дурнуватих жінок і один туповатий чоловік із депутатськими значками вважають, що питання журналістів з кількох десятків ЗМІ та двох країн не варті уваги глядачів. Хоча судячи із присутніх журналістів прем’єру мало б бути гаряче. Виникає питання: що вони дозволятимуть собі далі у стосунках із представниками ЗМІ?

3. Найнеприємніше, що на фоні нахабних і, ще раз повторю, дурнуватих витівок депутатів, прем’єр справляла найпривабливіше враження. На такому тлі навіть Баба Яга буде виглядати Жанною д’Арк. Отже, регіонали несподівано для себе підіграли прем’єру Тимошенко у передвиборчій грі.

Що далі?

Очевидно, що на вході у студію прийдеться ставити великі залізні двері із замками від непроханих гостей.

Що стосується журналістського цеху – найскладніше буде навчити поважати себе. Почати можна з того, щоби забути на якийсь час імена тих трьох депутатів. Потім, їх можна буде згадати у некролозі. Звичайно – у політичному некролозі. Отже: «прохання ігнорувати»! Томущо.

скандал телебачення вибори медіа шустер регіони

Знак гривні
Знак гривні