В

Вітаміни, позитивний настрій, свіже повітря і молитва - рецепти порятунку від пересічних громадян

Сьогодні в парку Перемоги ми опитували киян - що вони думають про страшний вірус страшного грипу А(H1N1) (Каліфорнія).

Глас народу дізнавалися: Олександр СЕНЬКО із сином Андрієм

Деякі загальні враження: наші люди доволі іронічно ставляться до загрози. Кожен другий з опитаних вважає, що їх ця біда обійде - або тому що ця епідемія грипу нічим особливо не відрізняється від попередніх, або (увага!) тому що паніка роздута політтехнологами для брудної виборчої кампанії.

Оксану не дуже хвилює ситуація в країні. Їй і своїх проблем забагато, щоб відволікатись на перегляд панічних теленовин.

Наташа з мамою вважають, що ситуація з вірусом - небезпечна, і це їх дуже хвилює. Як запобіжний захід, вони перед виходом на вулицю намазали ніздрі оксоліновою маззю. Також у них є маски, але вони знають, що маску треба вдягати в закритих приміщеннях, а не в парку з його сильними вітрами.

Марина вважає, що cерйозної загрози немає - просто треба пити вітаміни і частіше бувати на свіжому повітрі. А найголовніше - морально налаштовуватись на найкраще і на позитив.

Ірина, яка гуляла в парку з донькою Оленою, не змогла купити маски, які вже третій день є дефіцитом у столичних аптеках. З цієї нагоди кореспондент ZaUA.org розповів технологію виготовлення маски в домашніх умовах.

Олег, який відпочиває в парку з донькою Катрусею, вважає, що нема жодної загрози - якщо вести здоровий спосіб життя.

А ці молоді люди нічого про грип чути не бажають, їх дуже дістали розмови про А(H1N1) (Каліфорнія).

Інтелігентна бабуся Таміла Василівна вважає, що прогулянки на свіжому повітрі і вживання здорової їжі (багатої на білки і вітаміни) yбезпечить її від усяких негараздів.

Тетяну ми зустріли на березі ставка з двома хлопчиками. Вони годували диких качок. На її вірну думку, підхопити вірус грипу можна не від тварин, а у транспорті, критих приміщеннях та в місцях проведення масових заходів. Кращі засоби профілактики, на думку Тетяни - загартовування і молитва.

Людей у масках у парку ми не побачили - на відміну від найближчого ж житлового мікрорайону. До першого з них і звернувся асистент нашого кореспондента - "Навіщо ви почепили на обличчя цю штуку, адже вона не потрібна на вулиці?"

Сергій розповів, що в нього є маленька донька, і він усіма способами хоче її вберегти. Тому їсть фрукти, овочі, маже ніс оксоліновою маззю і ходить на вулиці в масці - хай навіть це й зайве, але ще в яслах знають малі діти, що краще перебдіть, ніж недобдіти.

паніка київ грип епідемія

Знак гривні
Знак гривні