L

Los Colorados: Який же агро-рок без алко?

Скромний гурт із Тернополя Los Colorados став усесвітньо відомим після того, як їхній рімейк на пісню Кейт Перрi Hot'n'Cold з'явився на відео-сервісі YouTube. Більше ніж 1,5 млн переглядів і тисячі коментарів – таким не може похвалитися жодна інша українська команда!

Підспівував: Павло СОЛОДЬКО

Особливий фурор тернопільчани викликали у Штатах, країнах Балтії і чомусь на Балканах. Непогана популяризація українського позитиву по всьому світу, чи не так?

ZaUA.org звернувся до гітариста “колорадів” Рослика, щоб дізнатися: що ж таке Los Colorados і як життя хлопців змінилося після сплеску популярності.

Отже, говорить Рослик із Los Colorados:

- В Тернополі наш стиль називали по-різному. Спершу був алко-рок, потім агро-рок – мовляв, ми експлуатуємо сільськогосподарську тематику. Хоча який агро-рок без алко, а?

Кожен із Los Colorados слухає іншу музику. Ми з вокалістом тащимося від хард-року, басист слухає фанк, ударник наш фанатіє від диско. Він узагалі ді-джеєм працює, тому любить усілякі дискотечні ритми.

Ось вони, прості вітчизняні герої контркультури.

Почалося все з того, що ми разом працювали на фотостудії. І якось у процесі розмови виявилося, що усі ми – музиканти. І всі встигли пограти у якихось тернопільських командах - “Холодне сонце”, “Ті, що падають вгору”, "Імола" і ще купа колективів. Думаємо – а давай пограємо разом! Хоча репетиції це були відносні, швидше просто весело проводили час.

Там же і назва придумалася. Ми займалися в одному приміщенні із ще однією командою. Раз вони приїздять на репетицію, а там із вечора залишилися сліди він нашого “виступу”. “Ах ви ж шкідники! - почали обурюватися наші колеги. - Жуки колорадські”. В рамках аграрної, так би мовити, концепції.

Потім придумався хіт “Помідори”. Пісня розійшлася містом – і нас почали кликати на концерти. Запрошують – а власних пісень у нас майже нема! Почали робити кавери, і один із них якраз і був “Hot'n'Cold” Кейт Перрі.

І от одного разу нас запросили на інтерв'ю, на тернопільський канал Smile TV. Якщо ви бачили нас на Ю-Тюбі, то маєте пам'ятати їхнє лого в куточку, смайлик такий прикольний. Кажуть: треба розповісти про вашу творчість тощо. Ми думаємо: та що там розповідати, грати треба. І вирішили зробити акустичний варіант. Сергій-басист позичив у музучилищі контрабас, Руслан-вокаліст узяв баян, хоча вже 13 років на ньому не грав – з того часу, як музучилище закінчив.

Приходимо на канал, а там ця вся атмосфера – портьєри важкі, сцена... Ми перед цим ще прикололися: давайте, мовляв, одягнемося у піджаки, краватки. Ми ж усе таки група хоч і “з села Тетильківці Шумського району”, а приїхали в місто. А потім, коли запис переробили в чорно-білий, вийшло у стилі 70-их, хоча ми саме такої мети перед собою не ставили. Прийшли в цей антураж, сіли – і заграли. Ще кілька смішних фраз на ходу вигадали для розігріву, оту ж таки “пісню Каті Перової”...

Цю передачу з телеефіру потім записала моя дівчина. Та, що користувач Oltsya. Вибрала кілька класних, на її думку пісень, і почепила на Ютюб. Ну а потім виявилося, що рімейк на “пісню Каті Перової” подивилося півтора мільйона людей...

Подивитися легендарний кліп можна на сторінці відео ZaUA.org

Тетильківці – це реальне село біля Тернополя. Наш вокаліст Руслан живе у сусідньому селі, і коли ми граємо нашу музику в роковому, а не акустичному варіанті, то часто вдягаємося по-простому, як ото в селі ходять. Це, до речі, ще потребує зусиль – знайти відповідні речі. Мені недавно турецький светр з написом BOYS подарувати, такий світлий, весь в узорах – класний реквізит, вінтажний.

“Вимагаємо, щоб у село Тетильківці провели газ”, - так ми закінчуємо кожен концерт. Якщо раптом допоможемо тетильківчанам із цим, будемо задоволені. Бо вся Шумщина майже негазифікована.

Відіграли Los Colorados і пару весіль. В основному для колег, у акустичному складі.

Там у коментарях зустрічаються згадки про “сексуального вокаліста з баяном”. Руслан до цього спокійно поставився. “Головне, - каже, - щоб жінка не прочитала”.

Ще багатьом із коментаторів сподобався Русланів акцент. А він співав по транслітерації, яку я йому написав – українськими літерами. Ну і я трохи підспівував – мені легше було, бо це мій фах – учитель англійської.

Ніхто з Los Colorados на ютюбі не зареєструвався. Мені того інтернету і по роботі вистачає. Маємо власну музичну студію, “Колорадос рекордз”, належить усій нашій команді. Задоволений, що нарешті заробляю тим, що подобається. У нас є сторіночка “В контакті” (там реєструватися, правда, треба, щооб її подивитися), є ми й на твіттері. Кейт Пері у себе в блозі, до речі, написала, що наш рімейк її пісні надихає її на нові творчі звершення.

Певний поворот у долі команди після цього сплеску популярності, звичайно, стався. Запрошують дуже багато – надійшли пропопозиції приїхати влітку на фестивалі в Хорватії, Словенії, Польщі. Зараз закінчуємо робити паспорти – і їдемо.

Альбом записувати – це вже неактуально. Дуже дорого, краще одразу кидати в інтернет, і продавати через мережу. Музиканти зараз заробляють на концертах, а не через продаж альбомів.

Хоча на альбом у нас пісень набереться. Кавери ми граємо суто для стьобу (типу взяти “Прекрасное далеко”, і в хеві-метал-обробці виконати), а так у нас своїх пісень вистачає. Є достатньо популярні у публіки - “Помідори”, “Чорна любов”, “Ровер Україна”. У “Помідорах” наш барабанщик як ді-джей вмикає семпл із Бенні Бенассі.

На концертах розпиваємо з публікою в перших рядах пляшку горілки. Але суто символічно, ніхто не напивається, та горілка й не є запорукою гарного настрою. Головне – бажання. Останнього разу виступали на концерті в Космачі, а там щось зламалося – і роковим складом виступати не вийшло. То ми виступили акустичним. Були три мікрофони без стійок, ми ще знайшли бубен, акустичну гітару, дівок у гуцульських костюмах, Руслан узяв баян... І відлабали успішно суто під бубен і баян. Цей концерт, до речі, теж у ютюбі можна подивитися.

------------------------------------------

“Гурт із України – це точно не в Штатах!”

Як Los Colorados втрапили з тернопільського телебачення на американське

Одним із факторів сенсаційного успіху Los Colorados за океаном стала популярна американська телепередача “Еллен-Шоу”. В одному з випусків ведуча розповіла, як вона знайшла на ютюбі “феєричних хлопців з України. Ось мені підказують, що це не в Штатах. Десь, певно, в Канаді”. (це такий американський гумор :) ) Потім цей сюжет теж почепили в мережі, і ви його можете прямо зараз подивитися.

Естафету підхоплюють румунські угорці

Тим часом на кавер-версію наших музикантів інші музики роблять свої рімейки. Ось, наприклад, тут можна глянути і послухати любовно стилізований під Los Colorados кліп якихось румунських угорців.

“Найкращий рімейк десятиліття!”

Камєнти рулять

Ось що пишуть про Los Colorados коментатори з усієї планети. Їх називають і “Найкращою хлопчаковою командою у світі” (користувач із Німеччини), і “нашими слов'янськими братами” (полька з Британії).

Якийсь японець заявляє, що “я б заплатив за це удесятеро більше, ніж оригінал”, американець упевнений, що “Кейті варто повчитися багато чого у цих хлопців”, хорват пише просте “Браво, пацани!”, норвежка - “Це варто визнати “кавером десятиліття!”, а громадянин Алжиру захоплено шепоче “Блін, це найкраще, що я коли-небудь чув”.

Обережно, трапляється ненормативна лексика (суто емоційна, щоб краще висловити своє захоплення) різними мовами народів світу!

україна тернопіль майстри люди музика

Знак гривні
Знак гривні