З

Загинув син Сівковича (фото з місця аварії та аналогічні випадки)

Як уже повідомлялося, 25 липня о 23:15 у Києві на вулиці Фрунзе "Лексус" сина депутата від Партії Регіонів Володимира Сівковича - Віктора (25 років), який їхав з Петрівки у бік вулиці Олени Теліги, врізався в стовп.

"Від удару машина вибухнула і загорілася. Автомобіль згорів повністю ще до приїзду пожежників. 25-річний хлопець загинув. Попередня причина аварії - значне перевищення швидкості", - повідомляє "Магнолія-ТВ".

За повідомленням МВС, загиблий був за кермом автомобіля «Лексус-470» і їхав у напрямку станції метро «Дорогожичі», але близько 22.45 з невідомих на даний момент причин в’їхав у стовп на одному з поворотів.

Співчуття Сівковичу у зв’язку з трагедію висловили президент Віктор Ющенко, прем’єр Юлія Тимошенко, лідер Партії регіонів Віктор Янукович та однопартійці депутата.

Дописувач форуму УП зробив це фото через кількадесят хвилин після аварії

"Магнолія" помиляється у назві вулиці - насправді аварія відбулася НАД вулицею Фрунзе, на початку вулиці Теліги в тому місці, де вона перетинає Фрунзе шляхопроводом.

Інструмент праворуч від людини у формі - пневмоножиці для розрізання пошкодженого салону автомобіля

Як повідомив кореспондент ZaUA.org, який побував на місці трагедії, джип врізався у стовп з правого боку дороги, за розважальним закладом "Фрідом", якраз перед брукованим з'їздом на Фрунзе, обернувся довкола стовпа на 180 градусів (тому в першому повідомленні на "Магнолії" ішлося про те, що Віктор Сівковіч їхав не з боку Петрівки, а в протилежному напрямку) - спалахнув і швидко згорів.

Напрямок руху і місце зіткнення: дуже неприємний і несподіваний поворот з одночасним підвищенням швидкісної траси, відбійника (позначено червоним) на осьовій тут досі немає

ЗМІ на кшталт "Сегодня" і "Известий в Украине" вже почали висовувати версії ледь не про замах. На інтернет-форумах такі повідомлення зустрічали з іронією: "Їхав 59 км/г, а тут раптом бандерівці стовп назустріч висунули зі швидкістю 200 км/г".

Удар прийшовся на ту сторону стовпа, де внизу є розподільча коробка. За однією з версії, саме струм від неї міг підпалити машину. Ще одна версія - пожежу спричинили дроти (а удар був такої сили, що обірвав їх). Після удару машину розвернуло довкола стовпа (видно плями від розплавленої ґуми і фарби на асфальті)

Загалом смерть депутатського сина викликала співчуття - тим більше, що, за багатьма повідомленнями, молодий Сівкович був спокійною і врівноваженою людиною, на відміну від багатьох його однолітків-"мажорів".

З-під цього мосту на швидкості і рухався Віктор Сівкович. Чому він не вписався в поворот - питання до слідства.

Всі фото: ФУП

Лейтмотив коментарів в інтернеті: "Добре, що більше ніхто не загинув" і "Якщо закони політичні не одні для всіх, то закони фізичні - точно".

В цю вантажівку, яка їхала по трасі Одеса-Київ, ззаду врізалося авто з Романом Германом

Це вже не перша трагедія у лавах "регіоналів": трохи більше місяця тому в автокатастрофі (теж із великим перевищенням швидкості) загинув син Ганни Герман.

Автомобіль, у якому загинув Роман Герман

Подільське районне управління київської міліції порушило кримінальну справу за фактом загибелі в автокатастрофі 25 липня сина народного депутата Володимира Сівковича Віктора.

В рамках розслідування кримінальної справи призначено низку експертиз, які мають дати допомогти слідству з’ясувати причини дорожньо-транспортної пригоди. Ці експертизи, зазначив співрозмовник агентства, можуть тривати від одного тижня до кількох місяців.

13 останніх автокатастроф за участю депутатів і їхніх родичів:

14 червня 2009 - син народного депутата від Партії регіонів Анни Герман Роман Герман (16 років) на трасі Одеса-Київ у Кіровоградській області, перебуваючи в салоні BMW-335, врізався у вантажівку "Мерседес". Трагедія відбулася за півкілометра від ресторана Михайла Поплавського "Батьківська хата", де Роман відпочивав із друзями. Роман загинув на місці.

15 травня 2009 - пасинок народного депутата Ігоря Лисова (Партія регіонів) Артем Криворучко на позашляховику "Мерседес" в центрі Києва зачепив комунальну "поливалку", а потім з ножем у руках звинувачував її водія у вчиненні ДТП. Коли Криворучку зробили зауваження охоронці одного зі столичних ресторанів, які проїздили поруч, він кинувся з ножом і на них, а потім узявся їх переслідувати, доки за чергове створення аварійної ситуації не був затриманий працівниками ДАІ.

14 січня 2009 - мікроавтобус Volkswagen Transporter, в якому перебував брат колишнього народного депутата України (Партія регіонів) Олега Калашникова Володимир Калашников, зіткнувся з автомобілем Suzuki біля Києва. Калашников і ще дві особи в результаті ДТП загинули. За попередньою інформацією, на зустрічну виїхав Suzuki. У мікроавтобусі було знайдено велику суму грошей – приблизно 6 млн. грн.

16 грудня 2008 - в Mitsubishi, який під час обгону зіткнувся з зустрічною вантажівкою Scania на трасі Харків-Симферполь-Ялта в районі Алушти, постраждали троє депутатів фракції БЮТ у кримському парламенті - керівник фракції Тетяна Звєрєва, і депутати Юрій Могаричев і Валерії Бєлозеров. Результат аварії - вивих стегна, перелом плеча і забій мозку у Звєрєвої, у депутатів - забої головного мозку.

31 жовтня 2008 - син депутата Харківської обласної ради від Партії регіонів Олега Каратуманова Дмитро Каратуманов (17 років) за кермом Audi A8 на трасі Київ-Харків-Довжанський збив студента Харківського університету імені Каразіна, який від отриманих травм загинув на місці. Сам Каратуманов з місця пригоди зник.

16 жовтня 2008 - в селищі Лісники під Києвом на власному "Мерседесі" розбився Андрій Сидоров - замголови адміністрації Шевченківського району Києва, чільний діяч Народної партії Литвина і зять керівника Держуправління справами (ДУС) часів Кучми Юрія Дагаєва. Це найбільш таємнича аварія з усіх згаданих - до прибуття даїшників місце катастрофи (за кількасот метрів від будинку Сидорова) було старанно... розчищене від слідів. Евакуатор забрав залишки авто, друзі Сидорова відвезли пораненого водія в лікарню, а Сидорова - в морг, міліція і "швидку" не викликали.

16 вересня 2008 - рухаючись на Bentlеy зі швидкістю 130-140 км/г, син депутата Симферопільської міськради (фракція "Союз") Йосипа Файнґольда Віталій Файнґольд, збив молоду мотоциклістку Анну Мішуткіну, яка від отриманих травм (а удар був настільки сильним, що її мотоцикл розірвало на шматки) померла.

12 вересня 2008 - джип BMW X5, в салоні якого перебував син колишнього народного депутата від литвинівської Народної партії Михайла Поплавського Олександр Поплавський, на високій швидкості врізався в стовп на 9-ій станції Великого Фонтану в Одесі. Олександр Поплавський з важкими травмами потрапив у реанімацію.

25 серпня 2008 року - народний депутат від Блоку Литвина Михайло Сирота за кермом Toyota Camry на трасі Київ-Одеса зіштовхнувся лоб в лоб з автомобілем Daewoo Lanos. Коментуючи порушену кримінальну справу, даїшники заявили, що їм "незрозуміло, хто винуватий".

3 квітня 2008 - син колишнього народного депутата Валентина Савицького (нині член литвинівської Народної партії і керівник Центру Державного земельного кадастру) Олександр Савицький на перехресті Столичного шосе i проспекту за кермом Lexus GS350 проігнорував знаки регулювальника і на великій швидкості зіштовхнувся з двома автомобілями, внаслідок чого загинула молода пасажирка одного з них.

30 березня 2008 - син депутата Київради від Партії регіонів Сергія Зиміна Володимир Зимін за кермом батьківської Toyota Land Cruiser на Столичному шосе в Києві (виїзд на Обухів і Кончу-Заспу) протаранив міліцейську "Ладу", в результаті чого з важкими травмами були госпіталізовані майор і прапорщик міліції. Зараз "компетентні органи" цю справу не коментують.

2 травня 2008 - Mitsubishi L200, яким у стані алкогольного сп'яніння керував заступник директора місцевої компанії «Автомар» 37-річний Андрій Полтавець, на повній швидкості врізався в трамвайну зупинку. Загинуло четверо дорослих і двоє дітей. Коли губернатор Харківщини Арсен Аваков звернувся до правоохоронців із закликом провести ретельне розслідування, його звинуватили в тиску на слідство... депутати облради від Партії регіонів.

12 січня 2008 - син заступника голова Одеської обларади Фелікса Петросяна (Партія пенсіонерів) Фелікс Петросян в Одесі на вулиці Вільямса, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, на джипі Toyota Prado і на швидкості 100 км/ч спричинив аварію 11 машин. В одній з цих машин загинула людина, кілька було травмовано.

Підготував: Павло Солодько

автомобілі аварія трагедія

Знак гривні
Знак гривні