П

Полтавський бютівець Матковський знову воює з Мазепою

Тепер міський голова Полтави (обраний від БЮТ) уже проти пам'ятника Мазепі, на який жертували гроші тисячі людей з усієї України. Тимошенко відмовчується.

Кілька годин тому народний депутат від групи “За Україну!» Микола Кульчинський повідомив ZaUA.org, що депутати Полтавської міської ради на чолі з міським головою Андрієм Матковським чинять опір будівництву пам’ятника Мазепі у місті.

Автор: Петро Табачник

«Сьогодні о 8 годині ранку, коли мали початися роботи по огородженню майданчика для будівництва пам’ятника Мазепі, депутати Полтавської міської ради вступили в сутичку з робітниками, які повинні були приступити до виконання будівельних робіт», - розповів Кульчинський.

Схоже, Андрій Матковський (обраний мером, як кандидат від БЮТ) продовжує переживати свої вже легендарні антиукраїнські "загострення".

На пам'ятник Мазепі скидалася вся Україна

Раніше він не хотів, щоб пам'ятник одному з найвідоміших українських гетьманів встановлювали саме напередодні Полтавської битви ("це провокація!" - гарячкував бютівець, у той же час навперебій запрошуючи до міста "варягів" з Росії), і згодився перенести відкриття на 24 серпня. Тепер, очевидно, передумав.

«Депутати і секретар міськради виривали у робітників інструменти, били і ображали їх. А міліція в цей час стояла в стороні і ніяк не реагувала на протиправні дії, - коментує Микола Кульчинський дії Матковського. - Пізніше представники міської влади зігнали до місця будівництва пам’ятника Мазепі комуністичних бабусь і дідусів, які там зараз здіймають галас».

З ім'ям Матковського пов'язано ще кілька місцевих скандалів: то його зловили на гарячому, коли він влаштував чиновницьку п'янку в музеї Котляревського, то санкціонував демонтаж якимось гопниками біл-бордів "Мазепа переміг! Незалежна Україна є", то кілька років наполегливо знищував обласну дитячу бібліотеку.

Микола Кульчинський зазначив, що для будівництва пам’ятнику є всі необхідні документи і погодження. «Тим не менше на нинішню годину робітники не можуть навіть поставити будівельний паркан», - додав він. Також депутат повідомив, що поки що ні міліція, ні СБУ на це не реагують.

Ось він - суворовець, бютівець, "приватівець" і колишній податківць Андрій Матковський

На переконання Миколи Кульчинського, такі дії міської влади спрямовані на зрив будівництва пам’ятника Мазепі: «Це все політика українофоба Андрія Матковського, який очолює міську раду. Він поводить себе так, ніби такі його дії були проплачені Росією».

---------------------------------

15 ЛИПНЯ: Наступного дня після виходу цього матеріалу депутати міської ради Полтави на поспішно зібраній позачерговій сесії скасували власне рішення від 22 серпня 2008 року «Про узгодження місця розташування пам`ятника гетьману України Івану Мазепі».

---------------------------------

Довідка ZaUA.org:

Більшість у Полтавській міськраді (усього - 50 депутатів) складається із членів БЮТ (20 депутатів) і ПР (17 депутатів). Випускник суворовського училища Матковський уже давно керує цим ПРіБЮТом, нервово реагуючи на спроби полтавчан вшанувати пам'ять гетьмана, який керував Україною 22 роки.

"Саботировал по-крупному, фактически надругавшись над всей мифологией незалежности…", - похвалила Матковського за його дії щодо 300-річчя Полтавської битви близька до Кремля "Комсомольськая Правда".

Саме місцевий ПРіБЮТ відмовився від коштів, виділених із держбюджету для будівництва пам'ятника. Тоді полтавчани організували збір грошей і з усієї України назбирали більше мільйона гривень. Тепер горе-керівник Полтави, який втрапив у крісло на хвилі популярності БЮТ у регіоні, зневажає волю тисяч людей, які жертвували гроші.

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко поки що не прокоментувала чергове нервове "загострення" свого однопартійця.

Матковський прібют полтавщина мазепа фріки пам'ятник бют Полтава

Знак гривні
Знак гривні